Οι Θερμοπύλες των Εθνικιστών

thermo_2013_8

Η Μάχη των Θερμοπυλών εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, σχεδόν 2.500 χρόνια μετά την διεξαγωγή της, να υποχρεώνει όλους τους Λαούς του κόσμου να υποκλίνονται μπρος στα Ελληνικά Ιδανικά, την κινητήριο εκείνη δύναμη η οποία εξώθησε τους Έλληνες σε Πράξεις Αυτοθυσίας αδιανόητες για τον κοινό νου.

Κι αν όλα τα Έθνη στέκονται σε στάση προσοχής ενώπιον της υπέρλαμπρης εκδηλώσεως της Ελληνικής Ανδρείας, τούτο δεν εμποδίζει ένα Κράτος μονάχα όχι μόνο να λησμονεί το τιτάνιο γεγονός που σημάδεψε και σημαδεύει την Παγκόσμιο Ιστορία αλλά και να το περιφρονεί σε βαθμό τέτοιο, ώστε ευλόγως κανείς να συμπεραίνει πως σκοπός του είναι η διαγραφή του από το ιστορικό γίγνεσθαι.

Το εν λόγω Κράτος δεν είναι κάποιο από εκείνα που στο διάβα της Ιστορίας επιδίωξαν να θίξουν την Εθνική μας Τιμή και Αξιοπρέπεια μήτε απ’ αυτά που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία επί εδαφών όπου επί σειρά αιώνων έζησε και μεγαλούργησε ο Λαός μας. Κι εκείνα ακόμη τα Κράτη, τα εχθρικά προς το Ελληνικό Έθνος, επιδεικνύουν τον δέοντα σεβασμό απέναντι στην μεγαλειώδη έκφραση της Πίστης προς την Πατρίδα, όπως αυτή εκδηλώθηκε στο Ιερό Πεδίο των Θερμοπυλών. Το μοναδικό Κράτος το οποίο με μίσος και απαξίωση στρέφει την πλάτη του στο Ένδοξο Παρελθόν είναι το σύγχρονο, μεταπολιτευτικό, κατ’ επίφαση «ελληνικό» Κράτος ή ορθότερα η περίφημη και πολυδιαφημισμένη, πολυδάπανη και εξόχως διεφθαρμένη και συνάμα αντεθνική «ελληνική δημοκρατία».

Ίσως εντούτοις να είναι η Θεία Πρόνοια εκείνη που διαφυλάττει τον καθαγιασμένο και Ιερό Τόπο των Θερμοπυλών από την μιαρότητα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί την εικόνα των σύγχρονων Εφιαλτών, Τσιπροκαμμένων, του Κούλη και της Φώφης, να καταθέτουν στεφάνι στο Άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα και να αλληλοσπρώχνονται μπροστά στις κάμερες των βοθροκάναλων για μια δήλωση η οποία θα κάνει λόγο για τη Θυσία των Λακεδαιμονίων και των Θεσπιέων συμπολεμιστών τους «υπέρ της ειρήνης, της συναδέλφωσης και προπαντός της δημοκρατίας», ώστε με ανακούφιση να ξεφυσήσει που αυτή η Ύβρις δεν έχει ακόμα λάβει χώρα. Και δεν θα λάβει ποτέ, διότι απλούστατα το Πνεύμα της Αυτοθυσίας των Θερμοπυλών διόλου δεν ενδείκνυται προς «δημοκρατική» καπήλευση. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει: Από την Μάχη των Θερμοπυλών θα αναδύεται εις τους αιώνες το Πνεύμα της ακατάλυτης και απόλυτης Πίστης στην Πατρίδα και της ανιδιοτελούς ανταπόκρισης στο Κάλεσμα της Φυλετικής Ψυχής του Έθνους.

Όσο συνεπώς το Κράτος τούτο παραμένει αντεθνικό -το ψευτορωμαίικο, όπως σε κάθε ευκαιρία το χαρακτηρίζει ο Αρχηγός μας- ποτέ η Μάχη των Θερμοπυλών δεν θα λάβει τον χαρακτήρα και την αίγλη της ψευδογιορτής του Πολυτεχνείου, της παραμύθας δηλαδή που καλλιεργήθηκε ως σημείο αναφοράς της μεταπολιτευτικής ξενοκίνητης Μπανανίας που ως θηλειά σφίγγει ασφυκτικά τον λαιμό του Μεγάλου μας Έθνους, μη επιτρέποντάς του να αναπνεύσει ελεύθερα.

Εμείς οι Εθνικιστές όμως, ως έπραξαν και οι Μεγάλοι των Θερμοπυλών Νεκροί, δεν δηλώσαμε πίστη σ’ ένα Κράτος Τυραννικό που αποδεδειγμένα μισεί το Έθνος και το Λαό μας. Δηλώσαμε Απόλυτη Πίστη στην Πατρίδα και μόνο στη Πατρίδα! Και της Πατρίδος η αθάνατη Ψυχή αντηχεί πιο καθάρια απ’ οπουδήποτε αλλού στο Ιερό Πεδίο των Θερμοπυλών!

Γι’ αυτό οι πολέμιοι και κατήγοροι του Κινήματός μας, ενοχλούνται τόσο από την Τελετή που κάθε έτος διοργανώνει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης στις Θερμοπύλες. Μισούν το γεγονός ότι Εμείς οι Εθνικιστές αρνούμαστε να λησμονήσουμε και επιπλέον φροντίζουμε ώστε να μη ξεχάσουν και οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και στα πέρα

Ιδού γιατί η παρουσία κάθε Εθνικιστή στην Τελετή Μνήμης των Θερμοπυλών αποτελεί Εθνικό Καθήκον και όχι μια κοινή υποχρέωση. Διότι εκεί όπου χύθηκε το αίμα των Τριακοσίων και του Βασιλέως τους, εκεί ακριβώς αναγεννιέται ένα Έθνος του οποίου το ανώτερο Ιδανικό, η Λευτεριά, δεν χαρίζεται μα κατακτιέται με Θυσίες που για τους πολλούς φαντάζουν αδιανόητες.

Κεντρικός ομιλητής: Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Ιερό Πεδίο Θερμοπυλών – Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου – Ώρα 19:00

thermopyl2017

Advertisements