Η Ηλεία και οι άλλοι (ΙV)

praktor-zf

@@ Τα αυτονόητα αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ilia Oikonomia, για τα… πολιτισμικά δρώμενα των «ευπαθών» στην είσοδο της πόλης του Πύργου. Για να μην λένε ότι υπερβάλλουν οι «κακοί ρατσιστές» της Χρυσής Αυγής, σας παραθέτουμε την εικόνα που περιγράφει η έγκυρη ιστοσελίδα:

@@ «Σε υπαίθριο κάμπινγκ «αδύναμων ομάδων» ή μάλλον «δυνατών ψηφοφόρων» έχει μετατραπεί η κεντρική είσοδος της πόλης στον κόμβο Αγ. Φιλοθέης. Εκεί κάτω από τα πλατάνια του κόμβου τρώνε, κοιμούνται, κάνουν την ανάγκη τους, παιδιά και ενήλικες. Και όταν φεύγουν το βράδυ η χωματερή είναι εκεί! Και «δουλεύουν» αφαιρώντας πορτοφόλια και τσάντες από τους πελάτες κοντινού Super Market ή οδηγών που κάνουν… το λάθος να περνούν από τον κόμβο.»

@@ Στην συνέχεια, το ρεπορτάζ, συνδέει εύστοχα αυτή την εικόνα με τον τουρισμό της περιοχής και μπορεί ο καθένας να συμπεράνει την γνώμη που σχηματίζουν οι εκδρομείς από την πόλη μας, όταν αναγκάζονται να περάσουν από τα… «διόδια» του κόμβου της Αγ. Φιλοθέης.

@@ Εκεί που έχουμε τις αντιρρήσεις μας, είναι η έκκληση του αρθρογράφου προς τους δημοτικούς συμβούλους, να τοποθετηθούν δημοσίως για να «λυθεί το πρόβλημα». Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να τους ρωτήσουμε γιατί και εάν αποτελεί πρόβλημα η παρουσία των «ευπαθών», γιατί εκεί θα πέσουν οι μάσκες για τους δήθεν «ανθρωπιστές» που πουλάνε «αντιρατσισμό», αλλά όταν το πρόβλημα χτυπήσει την δική τους πόρτα, μετατρέπονται σε… Χρυσαυγίτες.

@@ Τα πολιτισμικά δρώμενα των «ευπαθών» λοιπόν, θα παραμείνουν ως έχουν, για να «εμπλουτίζουν» τον πολιτισμό μας. Ένας βασικός λόγος που θα συμβεί αυτό, είναι γιατί δεν υπάρχει κανένας Εθνικιστής στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι όλοι τους, του… «δημοκρατικού τόξου» και αυτό πάει πακέτο με τους «ευπαθείς», τα απορρίμματα που έπνιγαν την πόλη για τρία ολόκληρα χρόνια, την γενικότερη υποβάθμιση του δήμου και τα λοιπά.

@@ Με ανακοινώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Ας βγάλουν όσες θέλουν. Ο Γαβριήλ και οι… Γαβριέλες δεν μπορούν να είναι η λύση, γιατί απλά, αποτελούν μέρος του προβλήματος. Οπότε φίλοι συνδημότες (που τους ψηφίσατε), απολαύστε όλη αυτή την παρακμή – το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να αλλάζετε… διαδρομή. Όσο για τον τουρισμό, ξεχάστε τον.

@@ Kαι ένα σύντομο σχόλιο για την ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών του 2007 στην Ζαχάρω: Ακόμα και άδικο να είχαν οι άνθρωποι – ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ – θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους η θέλησή τους, να τιμήσουν τις οικογένειές τους, όπως εκείνοι επιθυμούν, δηλαδή χωρίς φιέστες.

@@ Ο Τζαβάρας της Νέας Δημοκρατίας ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από την aristera στην βουλή γιατί την…. έπεσε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Τι μεγάλη «τιμή» για έναν δεξιό να τον επευφημεί το ΚΚΕ και ο Σύριζα… Όμως μην νομίζετε ότι ο Τζαβάρας χαριεντίζεται μόνο με αριστερούς. Κάνει παρέα και με «εθνικοπατριώτες». Και ας έχει ψηφίσει μνημόνια, σύμφωνα συμβίωσης, τζαμιά, άρσεις ασυλίας των Εθνικιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και άλλα πολλά…

@@ Το γραφείο μας τις επόμενες ημέρες δεν θα είναι ανοικτό γιατί θα είναι… κλειστό. Ανοίγουμε και πάλι την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Όμως οι δράσεις συνεχίζονται. Εθνικισμός σημαίνει ΣΚΕΨΗ και ΔΡΑΣΗ.

πράκτωρ ζαμαν φου

234709235

Advertisements