Αντιδράσεις για την «γιορτή» από τους συγγενείς των θυμάτων

FOTIES2007

Με εξώδικό τους, οι οικογένειες των θυμάτων, ζητούν τη ματαίωση εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονική φωτιά, που σημειώθηκε το 2007, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους για «υποκρισία».

Την αντίθεσή τους προς την εκδήλωση μνήμης που έχει προγραμματιστεί για τη “μαύρη επέτειο” από τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, εκφράζουν με εξώδικη διαμαρτυρία τους οι συγγενείς των θυμάτων, και ιδιαίτερα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, τη μητέρα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του. Κάνουν λόγο για “απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση” η οποία συνιστά “υποκρισία” και ζητούν τη ματαίωσή της, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαμαρτυρίες.

Με σχετικό εξώδικο, που έχει ως παραλήπτες τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ζαχάρω, των οποίων οι τότε επικεφαλής καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, εκφράζεται η ξεκάθαρη αντίδραση συγγενών των 36 συνολικά θυμάτων της πυρκαγιάς ως προς την εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 24η Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σχετική φωτογραφική έκθεση και μουσικό πρόγραμμα στον αποκαλούμενο χώρο του “θυσιαστηρίου”.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε χρόνο στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα οι συγγενείς κάνουν με πρωτοβουλία τους, ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό μνημόσυνο “για να τιμήσουν με πολύ σεμνό και αθόρυβο τρόπο, τους νεκρούς τους” και το ίδιο επιθυμούν να πράξουν και φέτος, προσκαλώντας τους διοργανωτές να ματαιώσουν την εκδήλωση. “Εάν δε παρά παρά την παρούσα δήλωση, οι οργανωτές θα επιμείνουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα είναι παρόντες και θα εκδηλώσουν επί τόπου την αντίθεσή τους” αναφέρεται.

Advertisements