Ψεύτες και κλέφτες: Η κομματοκρατία είναι η δυστυχία μας

932740902

γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αλέξης Τσίπρας στην Guardian: «Πολλοί μας λένε ψεύτες, αλλά κανένας δεν μας έχει πει κλέφτες».

Με την παραπάνω ασύλληπτη δήλωση, ο πρωθυπουργός κατάφερε να περιγράψει ολόκληρη την εικόνα του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου των τελευταίων δεκαετιών.

Πολύ εύστοχα, ο γελοιογράφος Αρκάς δημοσίευσε μια εικόνα με την ατάκα: «Είμαι ψεύτης, αλλά όχι ψεύτης… Με πιστεύετε, έτσι δεν είναι»;

Το γεγονός ότι έσπευσαν διάφοροι να εκμεταλλευτούν την πολιτική αφέλεια του Τσίπρα, με πρώτον απ’ όλους τον… Κυριάκο Μητσοτάκη (!) δεν μπορεί να αθωώσει κανέναν από όλους αυτούς που επί σειρά ετών, ξεπουλάνε την Ελλάδα ενώ παράλληλα θησαυρίζουν, έχοντας αναγάγει τον πολιτικαντισμό ως επάγγελμα.

Με αφορμή λοιπόν την παραπάνω δήλωση, θα πρέπει ο λαός επιτέλους να αντιληφθεί, ότι ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ, κυρίως επειδή αποτελείται από ΚΛΕΦΤΕΣ και ΨΕΥΤΕΣ.

Και εάν η… ποσόστωση των κλεφτών και των ψευτών διαφέρει (όχι δραματικά) από το ένα απόκομμα στο άλλο, αυτό δεν αναιρεί την αλήθεια που γνωρίζει ο λαός.

Σχεδόν επί μισό αιώνα, η κομματοκρατία έχει γράψει «χρυσές σελίδες» ΠΑΡΑΚΜΗΣ στην χώρα μας. Με ψέματα υφαρπάζει (δηλαδή… κλέβει!) την ψήφο του λαού, με σκάνδαλα (δηλαδή ψεύδη και κλέψιμο μαζί!) συνεχίζει την πορεία της και όταν τα πράγματα ζορίζουν, ανακατεύει με μαεστρία την τράπουλα για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, ως «αγνή παρθένα».

Η κομματοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, είναι η ίδια ένα αδιέξοδο και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα είναι να επικρατήσει ή η Πατρίδα ή η κομματοκρατία.

Η Χρυσή Αυγή επέλεξε τον δρόμο της Πατρίδας, δεν συνδιαλλάχθηκε, ούτε και υποτάχθηκε στην κομματοκρατία και το τίμημα αυτής της επιλογής, το πληρώνει ακόμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Κίνημά μας έχει καταστεί λαοφιλές ανάμεσα στους Έλληνες και μισητό από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο: Γιατί δεν είμαστε – και δεν θα γίνουμε ποτέ – σαν όλους αυτούς.

Η κοινωνική απομόνωση των ΨΕΥΤΩΝ και των ΚΛΕΦΤΩΝ δεν είναι αρκετή. Πάνω απ’ όλα επιβάλλεται η πολιτική τους απομόνωση, εάν αυτός ο λαός έχει ακόμα διάθεση να ευημερήσει, σε μια ελεύθερη Ελλάδα.

Advertisements