Αφανισμός ελαιόδεντρων στην Κυλλήνη

550934622

Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Κυλλήνης, του Νομού Ηλείας, και συγκεκριμένα στη θέση «Φτερόκαμπος» Κάστρου Κυλλήνης, παρατηρείται το ιδιαίτερα δυσάρεστο φαινόμενο της πλήρους καταστροφής των ελαιόδεντρων και των οπωροφόρων δέντρων από επιδρομές τρωκτικών που τρώνε τις ρίζες τους.

Το λυπηρό επακόλουθο του αφανισμού των δέντρων είναι η κατακόρυφη μείωση παραγωγής ελαίου, στην πατρίδα του ελαιόλαδου. Καλλιέργειες που μετρούν εξήντα και παραπάνω έτη, οδεύουν προς την καταστροφή, ενώ η Ελλάδα πάσχει στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στον οποίο θα πρέπει να ενσκήψει με ενδιαφέρον.

Οι αγρότες της περιοχής επί ματαίω- προσπαθούν αποκλειστικά με τα δικά τους μέσα- να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα δε με τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, μυοκτονίες οργανωμένες από τους κρατικούς αρμόδιους φορείς δεν πραγματοποιούνται.

Κάποιοι εκ των αγροτών ευρισκόμενοι ενώπιον πλέον μη ελεγχόμενης κατάστασης, απευθυνθήκαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Πύργου (με το υπ. αριθ. πρωτοκόλλου 17993115656-30/6/2017) έγγραφο, στο οποίο έλαβαν την απάντηση ότι ο φορέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη τους!

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ η πολιτεία γνωρίζει, κωφεύει;
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση επίλυση του προβλήματος που χρονίζει;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Advertisements