«Κινήματα» του Internet και «επαναστάτες» του Facebook

92356358798

Όταν το ευρύ τμήμα του Ελληνικού Λαού δεν μπορεί να ορθώσει στοιχειώδεις αντιστάσεις στην λυσσαλέα μνημονιακή επίθεση που δέχεται, όταν δυστυχώς βασιλεύουν η απογοήτευση κι η ηττοπάθεια, σιγά μην φτιάξουν αξιόλογο κίνημα τα διάφορα νούμερα του συστήματος.

Οι (φαιδρές) θεωρίες για τα «νέα κινήματα», που δήθεν αναπτύσσονται μέσω διαδικτύου και ειδικά μέσω «κοινωνικών μέσων», συνετρίβησαν για μια ακόμη φορά. Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο ζύμωσης, που μπορεί να βοηθήσει στην διάδοση των πολιτικών μηνυμάτων και στην κινητοποίηση, συμπληρώνοντας τα παλιά «κλασσικά» εργαλεία κινητοποίησης και προπαγάνδας (εφημερίδες, προκηρύξεις, αυτοκόλλητα, συνθήματα στους τοίχους κ.τ.λ.). Υπό την πρϋπόθεση, όμως, ότι όντως υφίσταται υπαρκτή κοινωνική δυναμική. Αυτή δεν δημιουργείται από αργόσχολους τύπους που πληκτρολογούν μανιωδώς το μακρύ τους και το κοντό τους στο facebook και στο twitter, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε άλλη επαφή με τον λαό.

Όλος αυτός ο διαδικτυακός ορυμαγδός δημιουργεί μια ανύπαρκτη πραγματικότητα, στην οποία εγκλωβίζονται όσοι συμμετέχουν, χωρίς να έχουν άλλη επαφή με την κοινωνία. Η καθεστωτική εξουσία το έχει αντιληφθεί αυτό, σε αντίθεση με πολλούς αφελείς κι αιθεροβάμονες που θεωρούν πως πλέον «κίνημα γίνεται μέσω του ίντερνετ».

Πηγή διδαγμάτων αποτελεί ο τρόπος που η νυν κυβερνητική εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειρίστηκαν τους «κλόουν» του «Παραιτηθείτε». Τους ξεκίνησαν επιτηδευμένο διαδικτυακό πόλεμο, από «τίποτα» τους έκαναν «κάτι», τους υπέδειξαν με πονηρό σκοπό ως «φορέα της συνασπισμένης αντιπολίτευσης» και όταν καταγράφηκε το αναμενόμενο φιάσκο άρχισαν συστηματικά τον χλευασμό, χτίζοντας ύπουλα μ’ αυτόν τον τρόπο το συμπέρασμα ότι «ο λαός μπορεί να υποφέρει, εξακολουθεί όμως να πιστεύει και να στηρίζει την κυβέρνησή του».

Οι «μπαγλαμάδες» του Κολωνακίου, που νόμιζαν οι τυχάρπαστοι φουκαράδες ότι θα φτιάξουν «λαοφιλές κίνημα» μέσω ίντερνετ, αποδείχθηκαν τελικά «χρήσιμοι ηλίθιοι» του Τσίπρα…

Advertisements