Από ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Συνδέσμου

XA-452385

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Μια ενδιαφέρουσα πολιτική ανάλυση, βασισμένη στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, εμπεριέχει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» η οποία αναφέρεται στα ποιοτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων.

Από τα στοιχεία που δίνονται αναφορικά με την πολιτική πεποίθηση των ψηφοφόρων, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ποσοστό που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αρχικά, να σημειώσουμε πως η Εθνικιστική Ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου δεν μπορεί να ενταχθεί σε ταμπέλες «δεξιάς» και αριστεράς», είναι ενδεικτικό όμως ότι οι θέσεις και οι Ιδέες της Χρυσής Αυγής βρίσκουν ανταπόκριση σε ολόκληρη την κοινωνία.

Όπως καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα το 3,8% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής προέρχονται από την αριστερά, το ίδιο ποσοστό (3,8%) προέρχεται από το Κέντρο και το 4,6% και κυρίως το 19,3% από την Κεντροδεξιά και την Δεξιά αντίστοιχα.

Το ότι κανένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν μπόρεσε να τοποθετήσει τον εαυτό του προερχόμενο από την Κεντροαριστερά, είναι ενδεικτικό του ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει ταυτιστεί με τον εθνομηδενισμό και την λαμογιά!

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την απήχηση του Λαϊκού Συνδέσμου σε «αριστερά ώτα», καθώς και να τονίσουμε την κυρίαρχη θέση που καταλαμβάνει στον λεγόμενο «δεξιό» χώρο.

Αυτή η μαζική διαρροή της ψευτοδεξιάς Νέας Δημοκρατίας προς την Χρυσή Αυγή, που συνεχίζεται και σήμερα με τους ίδιους ρυθμούς, ήταν εξάλλου και ο βασικός λόγος που στήθηκε η σκευωρία κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης από την συμμορία Σαμαρά.

Εξάλλου επισημαίνεται και στο ίδιο το άρθρο πως αυτό που ανησυχεί την νεοφιλελεύθερη ΝΔ είναι οι διαρροές της προς την Χρυσή Αυγή.

Δεν αργεί η μέρα που η Χρυσή Αυγή θα εκφράσει τις ανησυχίες και τους… εφιάλτες ολόκληρου του «συνταγματικού τόξου», καθώς σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα την αναδείξει κυρίαρχη πολιτική δύναμη!

Advertisements