Η Φωνή του Αίματος

1821-458298

«Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι’ ένα βασιλόπουλο ατόφια – φαίνονταν οι φλέβες· τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρον, τα ’χαν πάρη κάτι στρατιώτες και εις τ’ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλλαρα γύρευαν. Άντεσε κ’ εγώ εκεί, πέρναγα· πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα· «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτήτε να βγουν από την πατρίδα μας. Δι’ αυτά πολεμήσαμεν». (Βγάζω και τους δίνω τρακόσια πενήντα τάλλαρα.)· κι’ όταν φιλιωθούμεν με τον Κυβερνήτη, (ότι τρωγόμαστε), τα δίνω και σας δίνει ό,τι του ζητήσετε διά να μείνουν εις την πατρίδα απάνου». Και τα ’χα κρυμμένα. Τότε με την αναφορά μου τα πρόσφερα του Βασιλέως να χρησιμέψουν διά την πατρίδα».

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ “ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ” τόμος Β΄

Οι Αγωνιστές της κλεφτουριάς, οι ήρωες του 1821, ούτε γράμματα ήξεραν, ούτε «μετέχοντες της ελληνικής παιδείας» ήταν… Και όμως, όπως φανερώνει το παραπάνω απόσπασμα, μιλούσε μέσα τους μια Φωνή από τα βάθη των Αιώνων. Ήταν η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, η Φωνή του Γένους που είπε στον Μακρυγιάννη ότι αυτά τα αγάλματα είναι των Προγόνων τους κι ας μην το έμαθε ποτέ σε κανένα σχολείο.

Ακόμα πιο συνταρακτική η ιστορία της πολιορκίας της Ακροπόλεως όταν ο Καραϊσκάκης διέταξε να σταλεί μολύβι στους τούρκους προκειμένου να μην καταστρέψουν τα Ιερά, όταν τους τελείωσαν τα πυρομαχικά… Ήταν η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ που έβραζε μέσα σε Εκείνους τους σκληροτράχηλους πολεμιστές και τους πρόσταξε να ξεσηκωθούν ενάντια στους τούρκους που δεν κατάφεραν να τους υποτάξουν ή να… τους «αφομοιώσουν» επί 400 έτη. Είναι η ίδια Φωνή που θα μιλάει πάντα στην Ψυχή του Έλληνα και αυτή η Φωνή που προσπαθούν να σιγήσουν οι διεθνιστές. ΕΣΥ δεν έχεις παρά να ακούσεις το ΚΑΛΕΣΜΑ της…

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Advertisements