Τούρκικο αλιευτικό ψάρευε ανοιχτά της… Αμαλίαδας

alieytiko

Το θράσος των μογγόλων δεν έχει προηγούμενο, καθώς Τουρκικό αλιευτικό σκάφος ψάρευε στις 28/2 και ώρα 7:30 π.μ. ανενόχλητο, 1 μίλι από την περιοχή του Κουνουπελίου Αμαλιάδος!

Το Τουρκικό αλιευτικό με το όνομα “Ακτασλάρ” φέροντας Τουρκική σημαία, εντοπίστηκε από Έλληνες ψαράδες της περιοχής, όπου και ενημέρωσαν άμεσα το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, στην συνέχεια έσπευσαν μαζί με σκάφη του Λιμεναρχείου Πατρών, και το συνόδευσαν στα διεθνή ύδατα χωρίς καμία σύλληψη.

Όπως κατήγγειλαν το συγκεκριμένο σκάφος βρίσκονταν αγκυροβολημένο στην περιοχή ψαρεύοντας παράνομα με τη μέθοδο γρι-γρι τόνους. Να τονίσουμε πως η αλιεία τόνου αυτή την εποχή απαγορεύεται σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Το σοβαρό της υπόθεσης είναι πως αφού διέσχισαν όλο το Αιγαίο χωρίς κανέναν έλεγχο, πως έφτασαν να ψαρεύουν ανοιχτά των ακτών της Ηλείας, αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, η διέλευση ήταν από τον Ισθμό της Κορίνθου, στον Κορινθιακό κόλπο και στην συνέχεια αφού πέρασαν ξυστά την πόλη της Πάτρας, κατευθύνθηκαν και αγκυροβόλησαν 1 μίλι ανοιχτά της Ηλείας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τις προσεχείς μέρες θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Κατακόλου, Τουρκικό πολεμικό πλοίο, στα πλαίσια Νατοϊκής άσκησης που θα διεξαχθεί στο Ιόνιο Πέλαγος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ

Advertisements