Ελληνοτουρκική… φιλία: «Να θυμήσουμε στους Έλληνες τι έγινε το 1922»

a144_180

Την επιθετική πολιτική του κόμματος Ερντογάν και τις συνεχείς προκλήσεις ήρθε να επικυρώσει με ομιλία του ο πρόεδρος των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος αφότου συνεχάρη τον «πολιτικό του αντίπαλο», υπουργό εξωτερικών της τουρκίας Τσαβούσογλου για την στάση του εκτόξευσε απειλές σε δύο επίπεδα. Συγκεκριμένα είπε:

«Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Στο δεύτερο κομμάτι της δήλωσής του είπε: «Η «ε/κ βουλή» (όπως αποκάλεσε την Βουλή των Αντιπροσώπων) πήρε απόφαση για ένωση, ο Ε/κ ηγέτης σηκώθηκε από το τραπέζι, χτύπησε δυνατά την πόρτα και βγήκε. Οι Ε/κ να καταλάβουν καλά αυτό, ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων.»

Τις αισχρές αυτές δηλώσεις τις παραθέτουμε για να καταλάβουν οι εν Ελλάδι πολιτικάντηδες ότι η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους τούρκους είναι ουσιαστικά άνευ πραγματικού αντικειμένου. Ας το καταλάβουν αυτό και οι «ευρωπαίοι εταίροι», αλλά και οι «σύμμαχοι» στο ΝΑΤΟ. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι τούρκοι είναι αυτοί που τους δίδαξε ο Γέρος του Μοριά στην Τριπολιτσά.

Όλα αυτά, όπως έχουμε ξανατονίσει, πρέπει να λειτουργούν ως συναγερμός, αφού η τουρκία την τάση να εξωτερικεύει τις κρίσεις της και τώρα βρίσκεται σε κρίση διαρκείας, με αποκορύφωμα το περιβόητο δημοψήφισμα. Οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις οδηγούν σε μία τουρκική επιθετική ενέργεια, που οφείλει να απαντηθεί με σφοδρότητα, αναγκάζοντας τους να ξαναγυρίσουν στα λαγούμια τους.

Advertisements