Χάος με τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία

 

ktimatografisi

Στην εποχή της μεγάλης προδοσίας, στις μέρες που ο απλός Έλληνας κατάντησε επαίτης για ένα κομμάτι ψωμί, οι ανθέλληνες του μνημονιακού τόξου, μπήγουν μια ακόμη ύπουλη θηλιά στο λαιμό του κάθε Έλληνα και το μάρμαρο που καλείται να πληρώσει στους αδίστακτους  τοκογλύφους, είναι πέραν κάθε λογικής.

Αναρτήθηκαν εδώ και λίγες μέρες οι δασικοί χάρτες, σε αρκετές περιοχές της χώρας με την φιλοδοξία να λυθούν μια σειρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς ιδιοκτησίας και της χρήσης γης, όμως όπως προκύπτει από τις πρώτες αναρτήσεις μόνο περισσότερα προβλήματα δημιουργεί ενώ βάζει σε μπελάδες και έξοδα χιλιάδες πολίτες.

Όσον αφορά το νομό Ηλείας το εύρος των περιοχών που κηρύχθηκαν αναδασωτέες είναι στους δήμους Πύργου και Ολυμπίας, όπου από τα 60.500 στρέμματα δηλωμένα στο ΟΣΔΕ ως αγροτεμάχια, κρίθηκαν αναδασωτέα τα 20.700 δηλαδή το 34% ενώ στους δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως από τα 45.500 στρέμματα αγροτεμαχίων το 13% κρίνεται αναδασωτέο.

img_20170121_184047

Πενταμελής αντιπροσωπεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΗΛΕΙΑΣ βρέθηκε στην ενημερωτική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως όπου η αναστάτωση των πολιτών ήταν έκδηλη

Επειδή παρακολουθούμε σοβαρά αυτό το θέμα, κλιμάκιο συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής Ηλείας, βρέθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στην Ζαχάρω όπου διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την ανάρτηση των δασικών χαρτών και το χαράτσι που περιμένει χιλιάδες πολίτες που πραγματικά δεν θα έχει προηγούμενο.

Όπως οι διαπιστώσαμε υπάρχουν τεράστιες ΣΚΟΠΙΜΕΣ ασάφειες, καθώς ολόκληρα χωριά “εξαφανίζονται” και χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέα, η μισή περιοχή της Ζαχάρως μετά τις φωτιές του 2007 κηρύχθηκε αναδασωτέα, από τους δασικούς χάρτες, σπίτια και μικρούς οικισμούς τους χαρακτηρίζουν δάση, ενώ παράλληλα απειλούνται και οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Από την Δευτέρα 23/1, αρχίζει η υποβολή των αντιρρήσεων των δασικών χαρτών και θα έχει διάρκεια 60 ημερών και καταληκτική ημερομηνία την 23η Μαρτίου, ενώ η υποβολή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Το ύψος των ειδικών τελών των αντιρρήσεων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, υπολογίζεται ανάλογα με το εμβαδόν της έκτασης και ξεκινά από 45 ευρώ για Εμβαδόν έως 1.000τ.μ. και φτάνει τα 3.600 ευρώ για έκταση μεγαλύτερη των 300.000τ.μ.. Βέβαια αν προσθέσουμε και τα έξοδα των μηχανικών, τοπογράφων και συμβολαιογράφων, τότε πραγματικά μιλάμε για επιδρομή στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Άλλο ένα οργανωμένο σχέδιο ξεκληρίσματος των αγροτών και όχι μόνο, επιδιώκουν οι υπηρέτες των μνημονίων είτε της αριστεράς είτε της ψοφοδεξιάς, αφού όλοι μαζί τα ψήφισαν. Οι αντιδράσεις των πολιτών αναμένονται να είναι σφοδρές, αφού πλήθος αγροτών θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς καλλιεργήσιμη γη, πατρικές κληρονομιές θα χαθούν εις χάρη των μνημονιακών απαιτήσεων, βάζοντας έτσι την ταφόπλακα σε χιλιάδες Έλληνες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ

Advertisements