Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι Έλληνες στην Πατρίδα τους

NOS-PYRGOY

Με την αρχή του 2017 , που ευχόμαστε να φέρει κάθε καλό σε όλους τους Έλληνες, γίναμε αποδέκτες ακόμα μιας θλιβερής καταγγελίας για το νοσοκομείο του Πύργου.

Το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου, ο Κ.Λ. μετέβη με την έγκυο σύζυγό του, την ηλικιωμένη μητέρα του και την ανήλικη κόρη του στο νοσοκομείο του Πύργου για εξέταση της εγκύου με προγραμματισμένο ραντεβού για τις 10:10 το πρωί.

Η οικογένεια βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής από τις 09:50. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από οικογένειες ρομά. Οι γυναίκες ρομά έμπαιναν στο ιατρείο για εξέταση ακόμη και χωρίς ραντεβού.

Όταν πλέον στις 12:20 ο Κ.Λ. διαμαρτυρήθηκε, η νοσοκόμα του είπε πως ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και στο ερώτημα του «όλες αυτές που περάσανε, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη;» έγινε αμέσως αποδέκτης λεκτικής βίας από 30 και πλέον άντρες ρομα, τόσο αυτός , όσο και η ηλικιωμένη μητέρα του, που κάτι «τόλμησε» να πει εναντίον τους.

Η κατάσταση χειροτέρευε και η απειλή βίας από τους ρομα ήταν προφανής. Ο Κ.Λ. έχοντας να προστατέψει την έγκυο σύζυγο, το ανήλικο παιδί και την ηλικιωμένη μητέρα του, τους πηρέ και αποχωρήσαν από το νοσοκομείο. Από πλευράς νοσοκομείου δεν παρενέβη κάνεις. Η οικογένεια πήγε στο σπίτι της, χωρίς να εξεταστεί η έγκυος και «χαρούμενη» που απέφυγε τα χειροτέρα.

Στην Ελλάδα του 2017 , οι «ευπαθείς» εκδίωξαν από δημόσιο νοσοκομείο, Έλληνα φορολογούμενο επι 30 έτη! Αίσχος για το οποίο θα ενημερώσουμε καταλληλά τη διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες εικόνες ντροπής.
                                                          
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Γραμματέας Τ.Ο. Πύργου

Advertisements