Ο λύκος, τα πρόβατα και οι ψευδαισθήσεις

682939959

Πολλές φορές σε όποια μέσα ενημέρωσης κρατούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ακροατές ή τηλεθεατές τους, ακούμε Ελληνες να διαμαρτύρονται για την προσωπική κατάστασή τους και κάποιες φορές να υβρίζουν τις κυβερνήσεις που είναι υπαίτιοι της καταστάσεως αυτής. Ορισμένα καθεστωτικά Μέσα έχουν μάλιστα συγκεκριμένες εκπομπές και δημοσιογράφους σε κόντρα ρόλο, εντεταλμένους για το έργο αυτό.

Παρότι τα ψυχολογικά οφέλη του να ξεθυμαίνει κανείς μπορεί να μοιάζουν σημαντικά, είναι στην πραγματικότητα παροδικά. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ρόλος των μέσων είναι ακριβώς αυτός, να ξεθυμαίνει δηλαδή ο θυμός και η απογοήτευση, ώστε να προχωρεί ο άνθρωπος στο επόμενο βήμα αποδοχής της πραγματικότητας , μέχρι το επόμενο χτύπημα και την επόμενη εκπομπή.

Αν θέλουμε να βγει η Ελλάδα και οι Ελληνες από την παρούσα κατάσταση, σύντομα, είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ορισμένα πράγματα αναφορικά με την πολιτική ζωή.

Είναι κατ’ αρχήν αδύνατον ο λύκος να φυλάξει τα πρόβατα. Δεν είναι στη φύση του. Αργά ή γρήγορα και μάλλον γρήγορα θα καλέσει και τους φίλους του, και τα πρόβατα θα εξοντωθούν. Δεν είναι επομένως δυνατόν να αναθέτει κανείς τη διοίκηση της χώρας σε αυτούς που ήπιαν το αίμα της και καταρράκωσαν την ανεξαρτησία της επί δεκαετίες, και να περιμένει ότι ως εκ θαύματος θα έχει τώρα διαφορετικά αποτελέσματα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η ψευδαίσθηση των Ελλήνων ότι μπορούν να περιμένουν από τους δημίους να τους χαλαρώσουν την θηλιά είναι αυτή που είναι πραγματικά ανεξήγητη και εξοργιστική.

Ακούμε και διαβάζουμε ανθρώπους που παρακαλούν να κάνει κάτι η κυβέρνηση. Να κάνει δηλαδή τι; Να αυξήσει τις συντάξεις η κυβέρνηση που ένα μήνα πριν τις περιέκοψε, ενώ κοπτόταν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα; Και για ποιον άραγε λόγο; Επειδή της το ζήτησαν ευγενικά οι εκπρόσωποι ενός σωματείου ή της έστειλαν γραφή ότι δεν βγαίνουν οικονομικά; Πιστεύουν πραγματικά οι συμπατριώτες μας ότι η κυβέρνηση δεν το ξέρει και περιμένει να το μάθει από τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν όντες «δικά της παιδιά»;

Αν οι Ελληνες θέλουν πραγματικά να ζήσουν ελεύθεροι, πρέπει να βγουν από τη βολή του ανεύθυνου πολίτη-παιδιού που περιμένει τάξιμο και καλόπιασμα από τον πολιτευτή-πατερούλη. Ακόμα περισσότερο πρέπει να σταματήσουν να περιμένουν από τους τυράννους που τόσα χρόνια με την αγορασμένη ψήφο τους εξέθρεψαν, να τους δώσουν το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία, στη ζωή.

Είναι καιρός ο Ελληνικός λαός να βαδίσει σε πραγματική λύση της καταστάσεώς του. Είναι καιρός να βαδίσει προς την ανάκτηση της θεμελιώδους, της πρωταρχικής αντιλήψεως της ελευθερίας του. Ας καταλάβουν οι συνέλληνες που θήτευσαν στους προθαλάμους των νεοδημοκρατών και τις κλαδικές των πασόκων.

Δεν είμαστε ελεύθεροι επειδή μας δίνει την άδεια ο Γερμανός ή μας χαϊδεύει την πλάτη ο Αμερικανός. Είμαστε ελεύθεροι από τη Φύση μας , όσο ελεύθερα είναι όλα τα θηλαστικά της κτίσης με το επιπλέον εφόδιο της νόησης ώστε να κυριαρχούμε στο είδος μας. Είμαστε ελεύθεροι γιατί έτσι μας έφτιαξε ο Θεός, και η ελευθερία μας είναι προίκα και δικαίωμά μας.

Ας μην παραπονείται κι ας μην κλαίγεται ο ελληνικός λαός. Μια χούφτα μπροστάρηδες, οι συναγωνιστές της Χρυσής Αυγής, έβαλαν τον εαυτό τους εμπρός από χειμάρρους κρατικής και παρακρατικής βίας και τρομοκρατίας, ψεύδους και ιταμής λασπολογίας, για να ανοίξουν το δρόμο μέσα από την κόπρο της Μεταπολιτευτικής απάτης, για να δείξουν το δρόμο στο λαό μας.

Είναι στο χέρι του λαού, του καθενός από τους διαμαρτυρόμενους, τους εξοργισμένους, να πυκνώσουν τις γραμμές της Χρυσής Αυγής, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δυνάμεις χιλιάδων Ελλήνων που στηρίζουν ενεργά το έργο της Χρυσής Αυγής. Ελληνες. Σταματείστε να παρακαλείτε τους τυράννους. Ερχεται η ώρα των ελεύθερων Ελλήνων, έρχεται η ώρα των Χρυσαυγιτών.

Η ΟΧΙΑ

Advertisements