Πρόθυμοι προδότες της Ελλάδας στο δίκτυο της CIA

Valerie Plame And Joseph Wilson Hold Press Conference On Lawsuit

Το βιβλίο μπεστ-σέλερ «Fair Garne, ΜΥ Life a Spy, Μγ Betrayal by the White House» («Τίμιο Παιχνίδι: Η Ζωή μου σαν Κατάσκοπος, Η Προδοσία μου από τον Λευκό Οίκο») της όμορφης κατασκόπου της CIA Βάλερι Πλέιμ, δεν μεταφράστηκε στην Ελλάδα και υπάρχει λόγος: η Πλέιμ στην αυτοβιογραφία της περιγράφει την «προθυμία» των Ελλήνων πολιτικών και άλλων παραγόντων να στρατολογηθούν από την CIA!

Η Πλέιμ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, όταν το προεδρικό γραφείο της κυβέρνησης Μπους Τζούνιορ αποκάλυψε το πραγματικό όνομά της, ενώ αυτή εργαζόταν ως μυστική πράκτορας σε αποστολές ανά τον Κόσμο. Ο λόγος ήταν ότι ο σύζυγός της, πρέσβης Τζόζεφ Ουίλσον, αρνήθηκε να δώσει ψεύτικα στοιχεία, σχετικά με τα δήθεν πυρηνικά του Σαντάμ, ώστε να δικαιολογηθεί η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003!

Σε μια περίοδο της καριέρας της η Πλέιμ υπηρέτησε στο σταθμό της ClA στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας ως πράκτορας χωρίς επίσημη κάλυψη, ώστε να συγκεντρώνει πληροφορίες ευκολότερα. Οι ρόλοι της ήταν ως βοηθός δικηγόρου και ως αναλύτρια ενεργείας για την μετωπική εταιρεία της CIA, Brewster Jennings & Associates.

Στο βιβλίο της η Πλέιμ αποκαλύπτει ότι υπό την καθοδήγηση του «σταθμάρχη» Νταγκ Σμιθ στρατολόγησε στην CIA, εκατοντάδες Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Η νεαρή Αμερικανίδα σαγήνευε με την εμφάνιση της τους Έλληνες σε εκδηλώσεις και κοσμικές δεξιώσεις, κάνοντας «χρήσιμες» γνωριμίες.

Η άριστη εκπαίδευση, το διπλωματικό της προφίλ, τα ελληνικά της, τα ξανθά μαλλιά και ο «εκδηλωτικός» της χαρακτήρας, μάγευαν τους «επιρρεπείς Έλληνες» και τους οδηγούσαν σαν πεταλούδες στο φως! «Κάθε ημέρα στο γραφείο συγκρίναμε με συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιους πολιτικούς κ.λπ. είχαμε συναντήσει και με ποιους θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας». Μετά o Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιους είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ. Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, κοίταζε γρήγορα, απορρίπτοντας μερικές λέγοντας αυτόν τον έχουμε ήδη στρατολογήσει — μην ασχολείστε— αναξιόπιστος, — έχουμε ήδη στρατολογήσει—ίσως».

Εντύπωση προκαλεί -η προθυμία με την οποία οι Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κοσμικοί της συμφοράς σπεύδουν να παραδοθούν στην αγκαλιά της CIA, για να αποκομίσουν τα κέρδη της επιτυχίας και της ανέλιξης».

Περιοδικό Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία
τεύχος Σεπτεμβρίου 2016

fairgame

Advertisements