Ανακάλυψαν… πετρέλαιο στην Δυτ. Ελλάδα

petrelaio-1938

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», μελέτη των ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια), μετά και από τις σχετικές έρευνες που έγιναν, βεβαιώνει ότι υπάρχει μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στον Πατραϊκό Κόλπο και πως τα πιθανολογούμενα αποθέματά του, είναι 80-100 εκατομμύρια βαρέλια απολήψιμου πετρελαίου.

Τα δε έσοδα του ελληνικού Δημοσίου για κάθε κοίτασμα 100 εκατ. βαρελιών εκτιμώνται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως (0,2% του ΑΕΠ) για 25 χρόνια.

Τι μας λέτε; Σοβαρά; Μόνο που την πρώτη προσπάθεια εξορύξεως πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, την είχε κάνει ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, εν έτει 1938!

Μάλιστα, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατά την συνέντευξη τύπου που έδωσε προσφάτως στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ, επέδειξε ένα λεύκωμα του 1939, εκδόσεων του Υπουργείου Τύπου και Προπαγάνδας, το οποίο περιείχε δισέλιδο αφιέρωμα για την επίσκεψη του Εθνικού Κυβερνήτου στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα, που τον δείχνουν να θέτει σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο για την άντληση των ελληνικών πετρελαίων! Τα οποία ελληνικά πετρέλαια, άφησαν θαμμένα στο υπέδαφος οι «δημοκράτες» διάδοχοί του, γιατί έτσι τους διέταξαν τα μεγάλα αφεντικά τους!

Προφανώς, τώρα τα μεγάλα αφεντικά –οι διεθνείς τοκογλύφοι- διέταξαν τους λακέδες τους ν’ αρχίσουν σιγά-σιγά την  άντληση των ελληνικών πετρελαίων, για να τους πληρώνουμε με τα κέρδη που θα προκύψουν τα «κερατιάτικα», δηλαδή το επαχθές «χρέος»!

Advertisements