Το «ηθικό πλεονέκτημα» της κόκκινης διαπλοκής

apergiaMME

Ο κομμουνιστής Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε και έτσι μπαίνει ως καναλάρχης πλέον στον… θαυμαστό τηλεοπτικό κόσμο της χώρας.

Ο Καλογρίτσας είναι… μανούλα στις –κατάλληλες- κουμπαριές. Εκτός από τον Φλωράκη, έγινε κουμπάρος με τον Καμμένο (τον οποίο πάντρεψε στον δεύτερο γάμο του και βάφτισε τα δύο παιδιά που απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του…) και με τον νυν υπουργό Υποδομών Σπίρτζη.

Εκτός από τον χώρο του τύπου, ο κομμουνιστής Καλογρίτσας ασχολείται τα τελευταία 30 χρόνια και με τις μεγαλοεργολαβίες, ως ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας «Τοξότης ΑΕ», που παίρνει (φυσικά!) δημόσια έργα – οι… κακές γλώσσες λένε πως η εταιρεία ήταν μια ακόμα «μπίζνα» του ΚΚΕ και ο Καλογρίτσας διορισμένος από το κόμμα διευθυντής της, αλλά αυτά θα τα βρει –αν ευσταθούν- το ΣΔΟΕ, όταν θα’ ρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα και θα ανοίξει επιτέλους ο βαρύς φάκελος των οικονομικών του KKE.

Όλως τυχαίως η «Τοξότης» εξαγόρασε σε κάποια φάση την εταιρεία «Μέδουσα», όπως μετονομάστηκε η εταιρεία «Τσίπρας ΑΤΕ», του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα.

Πως είπατε; Διαπλοκή; Μα καλά, δεν έχετε ακουστά για το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς; Πως είναι δυνατόν να περνάνε από το μυαλό σας τέτοια και να τα συνδέετε με την εταιρεία του μπαμπά Τσίπρα, αλλά και με τους δύο διαγωνισμούς που κέρδισε πολύ προσφάτως η εταιρεία του Καλογρίτσα στην Ολυμπία Οδό;

Ωστόσο, ο κομμουνιστής Καλογρίτσας έκανε κι άλλες μπίζνες με πρώην συντρόφια. Για παράδειγμα, το 1999 δημιούργησε μαζί με τον Θεοδωρικάκο (πρώην Γ.Γ. της ΚΝΕ και νυν σύμβουλο του φον Κούλη) την εταιρία δημοσκοπήσεων GPO.

Advertisements