Σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Πύργου

NOS-PYRGOY

Εξακολουθεί να «νοσεί» η Δημόσια Υγεία με εκατοντάδες άλυτα προβλήματα. Οι υποσχέσεις πολλές και διαρκείς, χωρίς όμως αντίκρισμα. Ένα από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, είναι το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Το ποσοστό πληρότητας του Νοσοκομείου σε ιατρικό δυναμικό αγγίζει περίπου το 60%, αριθμός που επιτυγχάνεται κυρίως λόγω της υψηλής αίσθησης καθήκοντος των μελών του ιατρικού προσωπικού. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι οργανικές θέσεις του Ιδρύματος είναι 92, ενώ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή 56 ιατροί, κατανοεί τις δυσκολίες εν τη πράξη στην εύρυθμη λειτουργία του.

Δυστυχώς η εικόνα είναι πολύ ζοφερή σε κάποιες κλινικές που, όχι απλώς υπολειτουργούν, αλλά είναι προ των πυλών της οριστικής παύσης. Τόσο η Παθολογική όσο και η Καρδιολογική έχουν κενές οργανικές  θέσεις που ξεπερνούν τις τρεις, με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας τους να έχει αποφευχθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα, η Παθολογική Κλινική υποστηρίζεται αυτή την στιγμή μόνο από τρεις ιατρούς, εκ των οποίων ο ένας είναι επικουρικός και ο άλλος έχει έρθει με απόσπαση. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από τις επτά οργανικές θέσεις που διαθέτει, λειτουργεί έχοντας καλύψει μόνο τις τρεις.

Με δεδομένο το γεγονός, σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης του Ιδρύματος, πως στο τέλος Αυγούστου θα αποχωρήσουν και όλοι οι ειδικευόμενοι από τις Κλινικές, οι ανάγκες είναι επιτακτικές και χρήζουν άμεσων λύσεων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Εντός ποιου χρονικού πλαισίου πρόκειται να καλυφθούν οι κενές θέσεις του Νοσοκομειακού Ιδρύματος;

Ποιοι είναι οι λόγοι που τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας μας παρουσιάζουν τόσο δυσάρεστες εικόνες, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Κουκούτσης

Advertisements