Η Χρυσή Αυγή Ηλείας στο Πούσι για την Μάχη του Λάλα

9320975

Την Κυριακή 26 Ιουνίου εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η επέτειος της μάχης στο Πούσι, ιστορικής τοποθεσίας της Αχλαδινής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Με τις μάχες που έλαβαν χώρα το Μάιο και Ιούνιο του 1821 οι Έλληνες μαχητές κατάφεραν να εξολοθρεύσουν τους ισχυρότατους Τουρκαλβανούς του Λάλα που δυνάστευαν την περιοχή και αποτελούσαν σοβαρή απειλή στο να πλήξουν στα νώτα τους πολιορκητές της Τριπολιτσάς υπό το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Πύργου τίμησε τους πεσόντες στη μεγαλύτερη μάχη της  επαναστάσεως για την Ηλεία, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η περιφέρεια με μια απόφαση να μην ανακοινώνεται κατά την κατάθεση στεφάνων κανένα πολιτικό κόμμα (λες και ενδιαφέρεται και κάποιο άλλο) για ακόμη μία φορά αποφάσισε να μας αποκλείσει από αυτό το κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της εθνοπροδοτικής κυβερνήσεως των μνημονιακών ανακοινώνεται κανονικότατα καθώς και κάθε  εκπρόσωπος μικρού συντεχνιακού σωματείου.

Οι συναγωνιστές παρέμειναν στο χώρο κοντά στο στρατιωτικό άγημα απόδοσης τιμών  και αμέσως μετά την αποχώρηση των «επισήμων» έγινε η κατάθεση στεφάνου, αποσπώντας το χειροκρότημα πολλών εκ των παρευρισκόμενων.

Την κατάθεση εκ μέρους του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικολάου Μιχαλολιάκου, έκανε ο γραμματέας της Τ.Ο. Πύργου, Σωτηρόπουλος Μενέλαος. Στη συνέχεια οι συναγωνιστές με μία φωνή έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις του δήμου και της περιφέρειας.

9320977

9320978

9320976

Advertisements