Δεν ιδρώνει το αυτί τους για τα σκουπίδια του Πύργου

3257093721

Σε προηγούμενη ερώτησή μας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχαμε επισημάνει την συσσώρευση των σκουπιδιών στον νομό Ηλείας και τους κινδύνους που εγκυμονούσε η συσσώρευση αυτή. Και παρά το γεγονός ότι, κατά την πρόσφατη τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τα σκουπίδια εξαφανίστηκαν από τους δρόμους από όπου πέρασε η φλόγα, το πρόβλημα παραμένει οξύ και άλυτο.

Τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται καθημερινά στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του δημοτικού σταδίου Πύργου και φορτώνονται σε φορτηγά προς άγνωστη κατεύθυνση.

Καταγγελίες των τοπικών φορέων αναφέρουν την διακίνηση των σκουπιδιών από εργολάβους, σε συνεννόηση με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πύργου, σε παράνομες χωματερές χωρίς παραστατικά, με εικονικά τιμολόγια και βεβαιώσεις πολλαπλάσιων ποσοτήτων απορριμμάτων που αποφέρουν τεράστια κέρδη στους διακινητές.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Το πρόβλημα με την συσσώρευση, την μεταφορά και την ταφή των απορριμμάτων σε ακατάλληλους χώρους που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2014. Τι προτίθεται το υπουργείο να πράξει άμεσα για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών στον νομό Ηλείας;
2) Πως θα εξασφαλίσει το υπουργείο την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Πύργου, με τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες και θα σταματήσει την κακοδιαχείριση που επιφέρει τεράστια κέρδη στους εργολάβους μεταφοράς;

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ

Advertisements