Οι (αν)αρμόδιοι, τα σκουπίδια και ο παράδεισος της Ηλείας

SKOYPIDIA

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης ΛΙΑΤΣΗΣ και το δημοτικό συμβούλιο ευθύνονται για την αρνητική εικόνα της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας, τον Πύργο με τους τόνους τα σκουπίδια που έχουν ριζώσει για πολλούς μήνες σε ολόκληρη την περιοχή.

Είναι λυπηρό και εξοργιστικό συνάμα ένας Δήμος με επτά αντιδημάρχους να μην είναι ικανός να επιλύσει ένα πρόβλημα που αν δεν επιλυθεί στους επόμενους μήνες, είναι βέβαιο ότι λόγω καιρικών συνθηκών θα έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας αφού οι ζεστοί μήνες του καλοκαιριού θα εντείνουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια κάνοντάς τα να αναδύουν υπέροχες οσμές και βρώμα ιδιαίτερα στον Πύργο και στα γύρω χωριά.

Εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο από τα σκουπίδια είναι αυτοί που τα έχουν σε απόσταση αναπνοής από την πόρτα της οικίας τους. Αυτοί σίγουρα θα έπρεπε να μπουν επικεφαλής  της πορείας διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου και των συνεργατών του. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει, μόνο μερικά μουρμουρητά, και έτσι η δημοτική αρχή δεν πιέζεται από κανέναν για να πράξει τα αυτονόητα.

Είναι ντροπή ένας νομός όπως η Ηλεία να παρουσιάζει τέτοια εικόνα στις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται τον νομό για να θαυμάσουν την Αρχαία Δόξα των προγόνων μας. Δεν σπαταλά τόσα χρήματα ο τουρίστας για να απολαμβάνει τις βρωμιές, ιδιαίτερα των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου. Τι θα διηγηθεί ο επισκέπτης στους οικείους του στην χώρα καταγωγής του όταν επιστρέψει από το ταξίδι του στην ΕΛΛΑΔΑ;  

Οι «αρμόδιοι» χαίρονται για την βλακώδη ανοχή των δημοτών έναντι των Δημάρχων που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Αυτοί, οι αρμόδιοι, ασχολούνται μόνο με ότι τους καθιστά δημοφιλείς ώστε να ξαναεκλεγούν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι στις επόμενες εκλογές.

Ζούμε σε έναν από τους νομούς της ΕΛΛΑΔΑΣ που είναι προικισμένος με όλα όσα έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να επιζήσει. Άγγλος τουρίστας όταν ρωτήθηκε πως βλέπει την Ηλεία, αυτός απάντησε ότι η Ηλεία είναι ένας παράδεισος επί της ΓΗΣ! Την ίδια γνώμη έχουμε και μείς. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι μέχρι πότε θα είναι παράδεισος η Ηλεία με όλους αυτούς που αν και επιβιώνουν χάρις σ’ αυτήν, την Ηλεία, την απαξιώνουν συστηματικά. Εμείς οι καταγόμενοι από τον ευλογημένο τόπο της Ηλείας οφείλουμε να είμαστε και να το δείχνουμε, λάτρεις αυτού του τόπου και κέρβεροι προς αυτούς που θέλουν το κακό του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «αρμόδιοι» έχουν φέρει την Ηλεία ως τελευταία σε ανάπτυξη.

Ο πλούτος της Ηλείας είναι φανερός. Πεδιάδες απέραντες, πηγές, ποτάμια, δάση, καλλιέργειες και προϊόντα που φέρνουν συνάλλαγμα στην χώρα, δείχνουν την υπεροχή του νομού έναντι των άλλων νομών της χώρας. Η Ηλεία πάντοτε προσφέρει τους πλούσιους του της, ποτέ όμως δεν παίρνει τίποτε από τους «αρμόδιους» που την φθονούν και γι’ αυτόν τον λόγο την έχουν καθηλώσει στις τελευταίες θέσεις σε ανάπτυξη.

Η γεωργική αξία της ΗΛΕΙΑΣ είναι καταφανέστατη. Υπάρχει όμως και η πολιτισμική αξία του νομού που διαθέτει την Αρχαία Ολυμπία με τον υπέροχο Αρχαιολογικό χώρο και το παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται τα αετόματα του Ναού του πατέρα των θεών και των ανθρώπων ΔΙΑ, το υπέροχο άγαλμα του ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ, το θαυμάσιο άγαλμα της ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΩΝΙΟΥ καθώς και άλλα σημαντικά ευρήματα που κοσμούν το Νέο Μουσείο. Όλα αυτά τα συναρπαστικά που γέννησε στην ΟΛΥΜΠΙΑ  η ΔΙΑΝΟΙΑ των προπατόρων μας, δεν σκόπευαν στην διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων μόνο, αλλά και στην έστω για λίγες μέρες, πολιτική Ένωση όλων των Ελληνικών Βασιλείων που είχαν ιδρυθεί εκείνον τον καιρό στον όλο τότε γνωστό κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΟΛΥΜΠΙΑ είχε ονομαστεί από τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ως ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ.

Έτσι τα χρόνια πέρασαν. Ήρθε η ρωμαϊκή κατάκτηση που αν και φιλική προς τους ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έπαυε να ήταν κατάκτηση, όμως οι αρχαίοι προγονοί μας με την ανώτερη διάνοιά τους κατόρθωσαν να ιδρύσουν την «Νέα Ρώμη» δηλαδή το ΒΥΖΑΝΤΙΟ με πρωτεύουσα την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  που έζησε και  μεγαλούργησε πάνω από χίλια έτη.

Ερχόμενοι στο σήμερα βλέπουμε να μας περιζώνουν ως φίδια οι εχθροί της πατρίδας μας και ζητούν από εμάς τους νεοέλληνες εξωφρενικά πράγματα. Οι τούρκοι θέλουν το μισό Αιγαίο, οι βούλγαροι την Θράκη, οι σκοπιανοί την Μακεδονία, οι αλβανοί την τσαμουριά κλπ. Μέσα σ’ αυτήν την αντάρα, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να σωθούμε. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας.

Ας πετάξουμε στον Καιάδα ότι μας χωρίζει και ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει. Έτσι η χώρα θα πάει μπροστά, διαφορετικά η πολιτική μας ύπαρξη θα αφανιστεί και οι εχθροί μας περιχαρείς θα ψάλλουν τον επικήδειο του ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ  που επί τόσους αιώνες προσέφερε τον πολιτισμό του στους βάρβαρους λαούς της ΓΗΣ.

Βέβαια οι «αρμόδιοι» κάθε άλλο παρά ενωτική πολιτική ασκούν. Εμείς όμως ως πατριώτες που αγαπάμε την  πατρί δα μας, οφείλουμε να έχουμε αγαθές σχέσεις και με τον πιο μακρινό συγγενή μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ του μεγάλου ΕΘΝΟΥΣ μας συντρίβοντας χωρίς έλεος τους εχθρούς μας. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ «ΑΡΜΟΔΙΟΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ… ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

ΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  
ΧΕΙΜΑΔΙΟ ΗΛΕΙΑΣ 

Advertisements