Χωρίς αστυνόμευση ο μισός νομός

ASTYNTMHMA

Μετά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων σειρά έχουν τα αστυνομικά τμήματα, καθώς τίποτα δεν πρόκειται να ξεφύγει από τον μνημονιακό κλοιό που επέβαλαν στην Πατρίδα μας, διεθνείς τοκογλύφοι, Σανέλ και αντιδημοκρατικό τόξο.

Έτσι λοιπόν, στο σχέδιο που παρουσιάστηκε στους δημάρχους της Ηλείας και στους εκπροσώπους της Αστυνομίας υπάρχει η λογική του ενός αστυνομικού τμήματος ανά δήμο.

Το αιτιολογικό της αποφάσεως βασίζεται στην έλλειψη προσωπικού αλλά και σε αυτήν των κονδυλίων για συντήρηση του στόλου και αγορά ανταλλακτικών.

Όπως προβλέπεται, καταργούνται τα αστυνομικά τμήματα Ανδραβίδας και Βάρδας και συγχωνεύονται με αυτό των Λεχαινών με έδρα τα Λεχαινά. Ακόμα ο αστυνομικός σταθμός Λαμπείας και το τμήμα του Πελοπίου καταργούνται και συγχωνεύονται με το τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας με έδρα την Ολυμπία, ενώ το αστυνομικό τμήμα Ανδρίτσαινας καταργείται και συγχωνεύεται με το αυτό των Κρεστένων με έδρα την Κρέστενα. Ακολούθως το αστυνομικό τμήμα Βαρθολομιού καταργείται και συγχωνεύεται με το τμήμα της Γαστούνης και έδρα την Γαστούνη.

Δηλαδή μιλάμε για μείωση 40% των υπηρεσιών σε επίπεδο νομού, ενώ το θέμα τέθηκε σε διαβούλευση, μιας και πρόκειται να περάσει από τα τοπικά συμβούλια.

Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει αυτό το ανοσιούργημα, καθώς η Ηλεία είναι μια περιοχή με πάνω από 5.000 λαθρομετανάστες μόνο σε έναν δήμο. Φανταστείτε τι χάος επικρατεί και στους υπόλοιπους δήμους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι σταθμοί Τουριστικής Αστυνομίας σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία υποβιβάζονται σε γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας που έχουν μικρότερες λειτουργικές ανάγκες, άρα και αρμοδιότητες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα πως η κάλυψη του Κάμπου συνολικά και στους δύο δήμους, γίνεται μετά το μεσημέρι με μόλις ένα περιπολικό και δύο αστυνομικούς σε μεικτή περιπολία που ορίζεται μέσα από τη διαθέσιμη δύναμη. Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση, ενώ στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται και η συγχώνευση των τμημάτων της Τροχαίας σε Πύργο και Αμαλιάδα σε ένα τμήμα όταν ολοκληρωθεί η Εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

Ευθύνες επιρρίπτονται στους μνημονιακούς βολευτές του Νομού, τόσο της Ν.Δ όσο του Σύριζα και του ΠΑ.ΣΟΚ. Εγκαταλείπουν την Ηλεία στο έλεός της, διαλύοντας νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αστυνομικά τμήματα. Οι βολευτές της αρπαχτής και της ρεμούλας πρέπει να αρχίσουν να τρέμουν γιατί οι πολίτες ξυπνούν. Οι κύριοι και κυρίες Τζαβάρας, Μπαξεβανάκης, Σαλτάρη, Μπαλαούρας και Κουτσούκος θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αφού είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την δυστυχία του Ηλειακού λαού.

Τ.Π.

Advertisements