Αυτό το γνωρίζατε για τους λαθρομετανάστες;

LATHRO78982

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΟΧΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Υπάρχει η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας από το 2002!

Σύμφωνα με έκθεση του 2014 της Επιτροπής Εξέτασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ίδιας της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, για την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο, υπάρχει και έχει υπογραφεί από το 2002 συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος, η οποία προβλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκδίδει τους λεγόμενους “παράτυπους μετανάστες” εάν έχει διαπιστωθεί ότι αυτοί ήλθαν από την Τουρκία. Δεν χρειάζεται καμμία ειδική έρευνα για το γεγονός ότι αυτή η τεράστια σε αριθμό είσοδος παρανόμων αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου έχει χώρα προελεύσεως την Τουρκία. Όμως, η επίσημη Ελλάδα δεν λέει λέξη δεν κάνει τίποτε.

Στην ίδια έκθεση η οποία σημειώνουμε ότι είναι έκθεση επιτροπής των ίδιων των Τούρκων, επισημαίνεται ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία στις 16.12.2013 και με την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία επίσης δεν τηρεί. Αλλά η ευρωπαϊκή ένωση δεν κάνει τίποτε προκειμένου η Τουρκία να τηρήσει την υπογραφή της, αλλά αντίθετα την χρηματοδοτεί. Πρόσφατη ήταν η επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία επίσκεψη στην διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Άγκυρα! Από την πλευρά της η Τουρκία ισχυρίζεται  ότι συνδέει την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που εισρέουν στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα βεβαίως, με την κατάργηση  των θεωρήσεων βίζας για τους πολίτες της οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα υπουργός της Τουρκίας Μπόσκιρ, είχε δηλώσει πως εάν η Ε.Ε. δεν καταργήσει τις βίζες, εμείς θα προσβάλουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Πολύ απλά δηλαδή: Επειδή οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να καταργήσουν την θεώρηση της βίζας για τους Τούρκους, έχουν κατά παράβαση της συμφωνίας τους με την Τουρκία αφήσει να πλημμυρίσουν την Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.

Advertisements