Απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων της Ηλείας

52373487029

Απλήρωτες πέντε ολόκληρους μήνες, παραμένουν 45 Καθαρίστριες των σχολείων της Ηλείας και παρότι η σύμβαση τους έχει λήξει από τις 30 Ιονίου, θα κληθούν εκ νέου, όπως συνήθως γίνεται, σε δυο-τρεις εβδομάδες, να φροντίσουν για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Ακόμα και το ποσό των 8.099 ευρώ που ενημερώθηκαν μετά τη χθεσινή τους διαμαρτυρία στο Δήμαρχο Πύργου, ότι πιστώθηκε στο λογαριασμό των Σχολικών Επιτροπών το μεσημέρι της Τετάρτης, και το οποίο αποτελεί μόνον τη μισθοδοσία του μηνός Φεβρουαρίου (!), θα μπορέσουν να το λάβουν μετά τις 13 Αυγούστου! Και μιλάμε για μισθούς πείνας της τάξης, των 100, 120 και το ανώτερο 400 ευρώ.

Κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και για την κοροϊδία, που όπως είπαν εισπράττουν την τελευταία διετία. Τονίζεται ότι οι Καθαρίστριες προσλαμβάνονται με 10μηνες συμβάσεις μέσω του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και πως το κονδύλι μισθοδοσίας τους, καταβάλλεται στους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων.

Το επάγγελμα του καθαριστή που από πολλούς υποτιμάται πρέπει να λαμβάνει της υποστήριξης όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου και προπαντός των κυβερνώντων, που έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα τους τα τελευταία χρόνια αυτόν τον τόσο ευαίσθητο κλάδο αδιαφορώντας για το χάος που θα επικρατούσε αν εξέλειπε η παρουσία τους.

Η Χρυσή Αυγή έμπρακτα στηρίζει και τα λαϊκά στρώματα παλεύοντας εντός και εκτός βουλής για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ πάγια θέση αποτελεί η άποψη πως για να αντιμετωπιστεί η ανεργία θα πρέπει να απελαθούν οι λαθρομετανάστες με τις κενές θέσεις να καταλαμβάνονται αποκλειστικά από Έλληνες.

Τ.Π.

Advertisements