40% μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις – Πάρτε «ανάσα αξιοπρέπειας»

11741953

Η σκληρή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη με τους δανειστές φαίνεται επιτέλους να αποδίδει καρπούς και ήδη η ειδησεογραφία γύρω από το εργασιακό και το ασφαλιστικό είναι ενδεικτική του κατά πόσο «ευεργετική» θα είναι για την ελληνική οικονομία η υπογεγραμμένη πλέον τρίτη μνημονιακή σύμβαση. Πριν αναπαράγουμε τα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως μέχρι πριν την διενέργεια του δημοψηφίσματος και την μετέπειτα προδοσία της λαϊκής ετυμηγορίας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό αποτελούν τις αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές», επομένως οποιαδήποτε τροποποίηση, οπισθοχώρηση ή παραχώρηση κεκτημένων στους εταίρους θα ισοδυναμούσε με προδοσία.

Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου και η άνευ όρων παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές διαψεύδει τη συγκυβέρνηση και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων τις διαβεβαιώσεις και τις εγγυήσεις της περί επιδίωξης μιας βιώσιμης κι έντιμης συμφωνίας που θα αφήσει στο απυρόβλητο μόνο τα χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα ηχεί ο αντίλαλος από τις κραυγές των Τσίπρα και Καμμένου που εντός της ελληνικής βουλής διαβεβαίωναν πως η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους, αν και μονόδρομος ελέω εκβιασμού που υπέστησαν στις Βρυξέλλες, θα επιβαρύνει μόνο τους κατέχοντες αφού θα κατανείμει με δικαιοσύνη τα φορολογικά βάρη με ορθολογικά κριτήρια. Όσο όμως πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο τόσο πιο εκτεθειμένη και κατώτερη των περιστάσεων φαίνεται η νέα συγκυβέρνηση του μνημονίου, αφού οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και της επικύρωσης από τη βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων κάνουν λόγο για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που ενδεχομένως να ανέρχονται μέχρι και στο… 40%!

Τα ταμειακά ελλείμματα των ασφαλισμένων σε συνδυασμό με την εισροή εσόδων και την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αφήνουν εκτεθειμένους στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς και την μικρή και μεσαία τάξη της χώρας. Η μισθολογική σφαγή στην οποία οδηγείται ο ελληνικός λαός συντελείται με τις ευλογίες και τη σύμπραξη ολόκληρης της βουλής ΠΛΗΝ Χρυσής Αυγής, αφού το μνημονιακό τόξο καλείται να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της πιο επαχθούς μνημονιακής σύμβασης που φέρει την υπογραφή της Αριστεράς.

Advertisements