Όταν οι Εθνικιστές λένε όχι, εννοούν ΟΧΙ!

plakat-oxi

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Τσίπρα, με τον επίπλαστο, καθώς λένε κάποιοι, έρπη, το δημοψήφισμα, τα αργυρώνητα ΜΜΕ και το σύνολο των πολιτικάντηδων προσπάθησε να εμφανίσει μία «σύμπραξη» μεταξύ Σύριζα – Ανέλ – Χρυσής Αυγής. Η εικόνα αυτή επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί με πολλαπλά σκοπούμενα, ένα εκ των οποίων ήταν η βλάβη του Εθνικιστικού Κινήματος και ένα άλλο η συσπείρωση των απανταχού βλαμμένων στα κόμματα του παλιού δικομματισμού.

Εν τέλει το δημοψήφισμα πέρασε και αποδείχτηκε περίτρανα ότι το ΟΧΙ της Χρυσής Αυγής διέφερε παρασάγγας από το «ΟΧΙ» των Σανέλ, οι οποίοι την επαύριο της ψηφοφορίας βρέθηκαν να ικετεύουν για ένα μνημόνιο. Πέρα, όμως, από την έμπρακτη απόδειξη της διαφοράς αυτής, υπήρξε και μία άλλη ηχηρή απόδειξη.

Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων η εξουσιοδότηση του Σώματος προς την Ελληνική Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους «δανειστές» το τρίτο επαχθές, αλλά αριστερό, μνημόνιο. Στην ψηφοφορία, που πολύ μεγαλύτερη σημασία είχε από το δημοψήφισμα της προδομένης λαϊκής εντολής, υπήρξε μία ξεκάθαρη σύμπραξη Σύριζα – Ανέλ – Πασοκ – ΝΔ – Ποτάμι.

Θα βγει άραγε κάποιο από τα αργυρώνητα ΜΜΕ να μιλήσει για αυτή την ανίερη σύμπραξη στην πλάτη του Ελληνικού Λαού; Θα βγάλει λογύδρια κάποιος νεοδημοκράτης για την σύμπραξη με τους «κομμουνιστάς»; Θα κάνει κάποιο ειρωνικό σχόλιο κάποιος συριζαίος για «υποκριτική στάση»; Πολύ αμφιβάλλουμε και, άλλωστε, δεν έχει και σημασία, αφού ο Λαός καταγράφει τους ψηφίσαντες τα μνημόνια που του πίνουν το αίμα.

Advertisements