Η Εφύρα κινδυνεύει λόγω λυμάτων

EFYRA

Δραματική είναι η κατάσταση στους δρόμους της Εφύρας Πηνείας του δήμου Ήλιδας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα σφραγισμένα φρεάτια, με τα όμβρυα ύδατα και τα λύματα να τρέχουν ανεξέλεγκτα περνώντας ακόμα και δίπλα από τις κατοικίες.

Το φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011, όταν για άγνωστο λόγο καλύφτηκαν τα φρεάτια με πέτρες και τσιμέντο, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την τοπική κοινότητα εξαιτίας της δυσοσμίας που επικρατεί. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, επέλεξαν να εναποθέτουν τα λύματά τους στον αγωγό των ομβρύων αντί να χρησιμοποιήσουν βόθρους, συνθέτοντας μια απερίγραπτη κατάσταση όταν ξεχειλίζουν τα ακάλυπτα φρεάτια. Ίσως για αυτό να κάλυψαν να φρεάτια, μόνο που δημιουργήθηκαν διαφορετικά προβλήματα, μιας και ορισμένα σπίτια κινδυνεύουν με πλημμύρες από τα νερά και τα λύματα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες μέρες, όταν την Μ.Παρασκευή οι κάτοικοι για να περιφέρουν τον Επιτάφιο στους δρόμους του χωριού χρειάστηκαν σε συγκεκριμένα σημεία να σηκώσουν τα πατζάκια τους. Μεγάλος κίνδυνος για ασθένειες εγκυμονεί για τους κατοίκους, ενώ τα παιδιά δεν βγαίνουν πια έξω να παίξουν υπό τον φόβο λοιμώξεων. Από πλευράς τους οι κάτοικοι έστειλαν την πρώτη αναφορά τον Σεπτέμβριο του 2014 στον δήμο, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση και ετοιμάζονται να αποστείλλουν δεύτερη προς την υγειονομική υπηρεσία.

Καταδικάζουμε την εγκληματική κωλυσιεργία του δήμου, που αντί να συμμορφώσει τους παραβάτες, προτίμησε να αδιαφορήσει, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ενός ολόκληρου χωριού. Αν δεν μπορεί να διευθετήσει ένα τόσο απλό ζήτημα, τότε μόνη λύση είναι η παραίτηση.

Λευτέρης Π.

Advertisements