Η Ηλεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

SKOYPIDIA346W2

Σκουπίδια: Νέο αδιέξοδο σχετικά με την εναπόθεση των σκουπιδιών σε χωματερές των όμορων νομών,ύστερα από άρνηση του δήμου Δυτικής Αχαΐας και του δήμου Ναυπακτίας.Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, σωματεία, οργανώσεις, λοιποί φορείς και κάτοικοι απευθύνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης με τον ιατρικό σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας να εκφράζει τις ανησυχίες του για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών. Είναι αδιανόητο στα κάγκελα σχολείων να συσσωρεύονται τόνοι σαπισμένων σκουπιδιών με τα αδέσποτα και τα τρωκτικά να συντελούν στην μετάδοση ασθενειών. Μάλιστα Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη εξετάζουν το κλείσιμο σχολείων μετά τις πασχαλινές διακοπές των μαθητών, καθώς η δυσοσμία και η εμφάνιση εντόμων απειλούν την υγεία διδασκόντων και διδασκομένων.

Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα μέτρα της και να μην ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους, γιατί σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα. Η πρωτεύουσα του νομού Ηλείας έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε μια απέραντη σκουπιδούπολη λειτουργώντας σαν ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των πολιτών. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Υγεία: Μετά το διαλυμένο νοσοκομείο Πύργου,σειρά έχει το νοσοκομείο Αμαλιάδας που κινδυνεύει με λουκέτο της Παθολογικής Κλινικής, ύστερα από επιστολή των δύο Επιμελητών Παθολόγων προς την διοίκηση όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως είναι αδύνατη η πραγματοποίηση άνω των 8 εφημεριών σε επίπεδο νομού, δεδομένου ότι και τις μέρες που δεν δουλεύουν πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών, μιας και δεν είναι δυνατή η παρουσία άλλων γιατρών. Συγκεκριμένα,δηλώνουν πως δεν φέρουν ευθύνη για επιπλοκές στην υγεία των ασθενών τις μέρες που δεν εφημερεύει ειδικευμένος παθολόγος, με τον Διοικητή του νοσοκομείου Πύργου να εισηγείται της αναστολής της λειτουργίας της Παθολογικής. Οι ασθενείς που εισάγονται στην παθολογική κλινική κατά την εφημερία του νοσοκομείου, θα πρέπει την επομένη να μεταφέρονται σε άλλο μιας και δεν υπάρχουν παθολόγοι.

Κλοπές: Από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί οι οποίοι μαζί με άλλους 5 ομοεθνείς τους είχαν ρημάξει τα καλώδια της ΔΕΗ στην ορεινή και βόρεια Ηλεία, με την συνολική ζημιά να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Μέσα στις 18 (καταμετρημένες) κλοπές οι δράστες αφαιρούσαν τον χαλκό από τα καλώδια κατά τις νυχτερινές ώρες από μετασχηματιστές, τα οποία αποσυναρμολογούσαν και στη συνέχεια πωλούσαν το πολύτιμο μέταλλο. Να σημειώσουμε πως οι άλλοι 5 συνεργοί τους έχουν διαφύγει στη χώρα τους, μένοντας ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέσα στο μήνα Φεβρουάριο εισέβαλλαν 3.000 και πλέον λαθρομετανάστες από τα χερσαία και τα θαλλάσια σύνορά μας, οπότε να περιμένουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα. Μπορεί η Κως να φαντάζει μακριά, αλλά μην νομίζετε πως όλοι αυτοί αργούν να φτάσουν στην πόρτα του καθενός…

Λευτέρης Π.

Advertisements