Ελάχιστα ασθενοφόρα καλύπτουν τον νομό Ηλείας

panagiotaros

Η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής. Αυξημένες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, καθώς τα ασθενοφόρα καθυστερούν όλο και περισσότερο να μεταβούν σε έκτακτα περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις για το ΕΚΑΒ Ζαχάρως έχουν μειωθεί σε τρεις, ενώ για να λειτουργεί ορθά το ΕΚΑΒ είναι απαραίτητα πέντε ασθενοφόρα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ηλείας, κ. Θεοδωρόπουλο: «η κατάσταση είναι δύσκολη και το ΕΚΑΒ βαδίζει στα όριά του με ελάχιστα ασθενοφόρα, τα οποία έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμό τους». Ουσιαστικά για έναν ολόκληρο νομό διατίθενται τρία μόλις ασθενοφόρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Φεβρουαρίου σημειώθηκε ένα τραγικό περιστατικό στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στον Πύργο και το μοναδικό ασθενοφόρο του Πύργου απέτυχε να φθάσει εγκαίρως στο τροχαίο αυτό περιστατικό και ήταν απαραίτητη η επέμβαση ασθενοφόρου από την Αμαλιάδα, το οποίο διέκοψε την προκαθορισμένη διαδρομή του σε άλλο περιστατικό. Το να καλύπτουν μόνον τρία ασθενοφόρα μια τόσο μεγάλη περιοχή θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, καθώς εκ των πραγμάτων η πρέπουσα παροχή ιατρικής βοήθειας καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη έως αδύνατη.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Υπάρχει η πρόθεση για έλεγχο και επανασχεδιασμό των μονάδων του ΕΚΑΒ ώστε τα οχήματα να διανέμονται με βάση τις ανάγκες και τον πληθυσμό κάθε περιοχής;

Θα αποκατασταθούν οι βλάβες δεκάδων οχημάτων του ΕΚΑΒ ώστε να βγουν ξανά σε κυκλοφορία συμπληρώνοντας τις ελλείψεις;

Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος

Advertisements