Το νέο Μνημόνιο έρχεται από Αριστερά

CHEPRAS

Ίσως είναι η πρώτη φορά, όπου μια νέα κυβέρνηση απογοήτευσε τόσο πολύ, έχοντας στο πλευρό της, την συντριπτική πλειοψηφία του λαού για να προχωρήσει στη ρήξη με τους δυνάστες της πατρίδας μας.

Ο Σύριζα, αντί για το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα και έτσι θα συνεχιστεί (για πόσο ακόμα, κανείς δεν ξέρει) η ξενοκρατία στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, το Μνημόνιο έρχεται από… Αριστερά και ο Τσίπρας με τον Καμμένο κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους «Καστελόριζο».

Μπορεί να προσπάθησαν κάτι καλύτερο από τους προκατόχους τους, πάντως αν υπήρξε κάτι τέτοιο, παρέμεινε σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο. Στην πραγματικότητα, ο Σύριζα διατηρεί όλα τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, αποδέχεται την επαίσχυντη εποπτεία της τρόικα (με άλλο όνομα) και απαρνείται τις φιλολαϊκές, προεκλογικές του υποσχέσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.

Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένας μήνας από την ημέρα που ο ελληνικός λαός έδωσε σαφή εντολή στην νέα κυβέρνηση να σκίσει τα Μνημόνια και να πει ένα βροντερό ΟΧΙ στους διεθνείς τοκογλύφους που συνεχίζουν να απομυζούν την χώρα. Αυτήν την λαϊκή εντολή η νέα συγκυβέρνηση την πρόδωσε εν μία νυκτί δείχνοντας κατώτερη των περιστάσεων.

Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν πως πραγματοποιήθηκε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία, η πικρή αλήθεια είναι ότι τα Μνημόνια συνεχίζονται και αυτό θα το αντιληφθεί πολύ καλά ο ελληνικός Λαός όταν δει να πέφτουν υπογραφές στα ίδια εθνοκτόνα μέτρα που τώρα θα ψηφίζονται συλλήβδην από το «συνταγματικό τόξο» (Σύριζα, ΝΔ, Ποτάμι, Πασόκ, Ανέλ) πλην Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς για τον Ελληνισμό, η αλήθεια βρίσκεται σε δημοσιεύματα σαν αυτό της Daily Mail με τίτλο: «Ετοιμαστείτε να αγοράσετε φτηνή Ελλάδα». Αυτή είναι η μόνη επιτυχία της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού όπως αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας, «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς».

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει σταθερά και αδιαπραγμάτευτα στην γραμμή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με Νόμο ενός Ανεξάρτητου Εθνικού Κράτους. Καλούμε τον Σύριζα να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε από τους Έλληνες και τίποτα λιγότερο.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Advertisements