Το νοσοκομείο Πύργου σε αναπηρικό καροτσάκι…

NOS-PYRGOY

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου αφού σε όλες τις κλινικές υπάρχει παντελής έλλειψη υλικών. Για να φανταστείτε το μέγεθος της εξαθλίωσης, αν κάποιος ασθενής επιθυμεί να κάνει εξέταση ούρων είναι υποχρεωμένος να αγοράσει το σχετικό δοχείο στο φαρμακείο διαφορετικά θα καταφύγει σε κάποιο άλλο νοσοκομείο. Γάζες και σύρριγες βρίσκονται σε μηδαμηνές ποσόστητες, ενώ στο ακτινολογικό εργαστήριο κατά το μήνα Δεκέμβριο δεν υπήρχε φιλμ για τις ακτινογραφίες! Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν υπάρχει ο στοιχειώδης ιατρικός εξοπλισμός σε επαρκείς ποσότητες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο παρατηρήθηκε έλλειψη σημαντικών αντιδραστηρίων που αφορούν τις εξετάσεις σε καρδιολογικά περιστατικά με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται οι φλεγμονές.

Το λιγοστό προσωπικό που έχει απομείνει εργάζεται σε εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες δουλεύοντας μέχρι και σε 3 νυχτερινές βάρδιες την εβδομάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα έληξε η σύμβαση του επικουρικού Ιατροδικαστή και ως εκ τούτου οι συγγενείς των αποθανόντων που πρέπει να υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή υποβάλλονται σε οικονομική και ψυχολογική ταλαιπωρία.

Επιπροσθέτως,η ψυχιατρική κλινική οδεύει γοργά προς κλείσιμο,αφού δεν προκηρύχθηκε θέση επικουρικού Ψυχιάτρου με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί με μόνο 2 γιατρούς! Και όπως αποδείχθηκε, το κτιριακό συγκρότημα εύκολα πλημμυρίζει αφού ποιος μπορεί να λησμονήσει τις εικόνες εκείνες που οι ασθενείς έτρεχαν να σωθούν και ο τότε υπουργός έκανε το κομμάτι του διατυμπανίζοντας πως λύσεις υπάρχουν και θα δοθούν.

Τραγικές είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών που μάταια απευθύνονται σε αυτό το νοσοκομείο για ιατρική περίλθαψη μιας και η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Κατέστρεψε παιδεία και υγεία σε μόλις δυόμισι χρόνια. Σε λίγο καιρό θα μεταφερόμαστε σε νοσοκομεία της Πάτρας για ιατρικές υπηρεσίες, αφού η μια μετά την άλλη κλινική εμφανίζει ολοένα και περισσότερα σημάδια δυσλειτουργίας είτε με έλλειψη προσωπικού, είτε με έλλειψη εξοπλισμού.

Στις 25 του Γενάρη ο λαός θα δώσει την απάντησή του, που θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους υποβάθμισαν αυτόν τον τόπο.Τα αποκόμματα που μονοπωλούν την εξουσία θα βρεθούν συντόμως στον πολιτικό κάλαθο,στην θέση που τους αξίζει.

Λευτέρης Π.

Advertisements