Ηλεία το μεγαλείο σου: 100 χρόνια πίσω ο σιδηρόδρομος

TRAINO

Στο ελλαδιστάν του 2015 όπου κουμάντο κάνει μόνο το κεφάλαιο με τα γνωστά λαμόγια, εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο πολύπαθος νομός Ηλείας. Ο λόγος για τον σιδηρόδρομο ο οποίος έχει αφεθεί στην κυριολεξία στο έλεος του Θεού, αφού το μοναδικό δρομολόγιο που εκτελείται σήμερα είναι η διαδρομή Πύργος-Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία. Στις αρχές του 20ου αιώνα η διαδρομή ήταν ακριβώς η ίδια χωρίς την Αρχαία Ολυμπία, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα την τελευταία θέση του νομού στους 52 της Ελλάδας!

Μέχρι το 2009 αγαπητοί συντοπίτες υπήρχαν 8 ζεύγη δρομολογίων και τώρα ΚΑΝΕΝΑ.Ακόμα έκλεισαν όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί (Αμαλιάδας, Γαστούνης, Ζαχάρως, Κρεστένων, Βάρδας, Λεχαινών και Ανδραβίδας) και το αποκορύφωμα όλων: η μέχρι πρότινος διαδρομή γινόταν στη γραμμή που είχε χαραχθεί επί Χ.Τρικούπη το 1892 που έχει διάμετρο 1 μέτρο και οι συρμοί κινούνταν με μέγιστη ταχύτητα 90χιλ/ώρα!

Σημειωτέον, στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου ουδεμία μέριμνα για εκσυγχρονισμό από την πολιτεία.Τέλος οι υποδομές του ΟΣΕ (από βαγόνια μέχρι κτίρια και καλώδια) είναι εγκαταλελειμένες στη μοίρα τους, αφού οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι αδιάβατες, νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια αποτελούν άντρο κακοποιών, ενώ οι λεηλασίες στα διάφορα υλικά είναι έκδηλες με αποκορύφωμα την τεράστια σε όγκο κλοπή αποθηκευμένων υλικών στο Καρδιακαύτι πριν 2 χρόνια.

Επιπροσθέτως, όλες οι διασταυρώσεις είναι διαλυμένες από ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, μιας και χιλιόμετρα καλωδίων έχουν κλαπεί κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών. Κανείς δε μιλά πλέον για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Στο άκουσμα αναπτυξιακών έργων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση ενός τόπου οι επαγγελματίες απατεώνες υπουργοί σκέφτονται το ύψος της μίζας που θα αρπάξουν και όχι την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Όλα αυτά και άλλα παρόμοια μπορεί ο λαός αν θέλει να τα εξαλείψει. Και πως μπορεί; Με την στήριξή του στο  εθνικιστικό Κίνημα στην Ελλάδα, τη Χρυσή Αυγή. Γιατί με μια Εθνική Κυβέρνηση όλες οι κομπίνες, οι ρεμούλες, οι μίζες θα καταπολεμηθούν στη ρίζα και θα εξαλειφθούν μια για πάντα. Γι’ αυτό λοιπόν όλοι στην άνιση μάχη της ψήφου δηλώνοντας εκλογικοί αντιπρόσωποι και για να μην χαθεί ούτε μία ψήφος!

Ζήτω ο Αρχηγός
Ζήτω η Ελλάς
Ζήτω η Χρυσή Αυγή

Λευτέρης Π.

Advertisements