Ηλεία το μεγαλείο σου: Και σκουπίδια και δημοτικά τέλη

SKOYPIDIA

Απελπιστική είναι η κατάσταση στους δρόμους του Πύργου, αφού τα βουνά των σκουπιδιών δεν λένε να φύγουν. Σε κάθε γωνιά της πόλης βρίσκονται συσσωρευμένοι ολοένα και αυξανόμενοι όγκοι σκουπιδιών με την δημοτική αρχή να παρακαλουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις. Σε αδιέξοδο έχει καταλήξει κάθε προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμώρησε με πρόστιμο τον πολύπαθο Νομό Ηλείας για κάθε ανεξέλεγκτο χώρο ταφής σκουπιδιών.  Από 1/1/2015 λοιπόν, ο δήμος θα κληθεί να καταβάλλει 50.000 ευρώ την μέρα για κάθε χωματερή. Αυτό θα σημάνει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών γονατίζοντας ακόμη περισσότερο τους Έλληνες φορολογούμενους και το τραγικότερο όλων είναι πως κανείς δεν έχει συγκινηθεί μέχρι τώρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό γάτες, σκύλοι και διάφορα τρωκτικά που μεταφέρουν ασθένειες λυμαίνονται τους σωρούς με τα σκουπίδια δημιουργώντας μια χαοτική κατάσταση στη πόλη.

Αγανακτισμένη η τοπική κοινότητα απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Στο ποτάμι του Αλφειού δεν υπάρχει καμιά μορφή ζωής λόγω των τεράστιων ποσοτήτων υδραργύρου που εντόπισαν επιστήμονες από τις μπάλες σκουπιδιών που βρίσκονται παρατημένες στο Ποτόκι και αλλού. Η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου, ενώ τεράστιο πλήγμα έχει δεχθεί ο αγροτουρισμός και η τοπική οικονομία, αφού οι πολίτες αποφεύγουν να αγοράζουν στις λαϊκές αγορές προϊόντα που προέρχονται από τον Ηλειακό κάμπο.

Ο δήμος Πύργου οφείλει να πράξει τα δέοντα και να απαλλάξει τον κόσμο από την δυσωδία. Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του προβλήματος έχει διαμηνύσει πως μόνη λύση είναι η ανακύκλωση στην πηγή και η ιδιοκτησία όλων των κέντρων ανακύκλωσης να ανήκει στο κράτος και όχι σε ιδιώτες κομπιναδόρους και μιζαδόρους όπως ο Μπόμπολας που απολαμβάνει και αστυνομικής φύλαξης στερώντας από τον λαό αστυνομικούς που θα φρόντιζαν για την ασφάλειά του. Αν δεν ευαισθητοποιηθούν όμως και οι πολίτες κάνοντας διαχωρισμό των απορριμμάτων στα σπίτια τους, ώστε τα σκουπίδια να καταλήγουν σε ειδικούς κάδους, δεν μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π.

Advertisements