ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ: Μίλησε για «βούρκο» και «σκευωρία»

SAMARAS-SYNAGOGH

Το ψευτοδίλημμα: ΣΑΜΑΡΑΣ ή ΧΑΟΣ

Ένα ατελείωτο παραλήρημα του καταρρέοντος Σαμαρά παρακολούθησαν οι τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης σε μια καραστημένη συνέντευξη λίγες ώρες πριν την τρίτη διαδικασία προεδρικής εκλογής, που θα τον στείλει απευθείας στο… σπίτι του.

Αρχικά έθεσε τα χιλιοειπωμένα εκβιαστικά διλλήματα: η χώρα θα καταστραφεί χωρίς εκείνον, ο λαός δεν θέλει εκλογές, οι αγορές τρομάζουν και ο ήλιος δεν θα ανατείλει ξανά.

Το παραλήρημα κορυφώθηκε όταν ο αρχισκευωρός Σαμαράς, τόλμησε να μιλήσει για «βούρκο» και «σκευωρία», εις ότι αφορά τις καταγγελίες εξαγοράς βουλευτών. Η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει κομμάτι της δικαιοσύνης σε κομματικό παραμάγαζο, δεν δικαιούται ούτε καν να αναφέρει την λέξη «σκευωρία».

Στο στημένο –όσο και όλα τα άλλα- ερώτημα «πως θα αντιδρούσε εάν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της δημοκρατίας», απάντησε πως εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο περιθώριο, αφού οι εκλογές θα αναβάλλονταν επ’ αόριστον.  Έτσι παραδέχθηκε εμμέσως ότι ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών του Ιανουαρίου και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να μην γίνουν.

Από την άλλη δήλωσε πως τον… βολεύουν οι εκλογές ακόμα και σε λίγες εβδομάδες, καθώς θα τις… κερδίσει! Προς τι λοιπόν, το άγχος και τα παρακάλια για να συγκεντρωθούν οι 180 υπογραφές;  

Τίποτε καινούριο δεν προέκυψε από το νέο παραλήρημα του Σαμαρά. Η αγωνία της επερχόμενης ήττας παραμένει ζωγραφισμένη στις δραματικές εκκλήσεις για «συναίνεση». Το μεσημέρι της Δευτέρας θα αναγκαστεί εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις οποίες οι Έλληνες θα δυναμώσουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και η σαπίλα της ψοφοδεξιάς θα λάβει ένα συντριπτικό χτύπημα.  

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ