Δεν μας έφταναν οι… ντόπιοι, ήρθαν κι από τη Μεσσηνία

gyftoi

Εκτός έδρας «δούλευαν» έξι «ευπαθείς» από την Μεσσηνία, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, στην… Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις «ευπαθείς», ηλικίας 31, 28, 27 και 21 ετών, ενώ ακόμα δύο συνεργοί τους, ηλικίας 27 και 18 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την ανάκριση, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι δράστες έχουν διαπράξει συνολικά 20 διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.

Οι δράστες, που κινούνταν με αυτοκίνητα στα οποία αναρτούσαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας –για να μπερδεύουν τις αρχές- επέλεγαν να δρουν κυρίως πρωινές ώρες, κατά τις οποίες οι ένοικοι των κατοικιών απουσίαζαν και αφού διερρήγνυαν τις οικίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά..

Σε κατ’ οίκον έρευνες στον καταυλισμό τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό (4.500) ευρώ, κυνηγετικό όπλο, (43) φυσίγγια, διάφορα κοσμήματα και δύο ρολόγια χειρός, (2) φωτογραφικές μηχανές, (23) συσκευές κινητών τηλεφώνων (5) φορητούς Η/Υ (tablets) και τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη διάπραξη των κλοπών, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κοσμήματα.

Συνολικά, οι «ευπαθείς» είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των (28.800) ευρώ, (1.350) δολάρια Η.Π.Α. και (561) δολάρια Καναδά, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Advertisements