Προπαγάνδα κατά του Εθνικισμού στα σχολικά βιβλία

GYMNASIO

Άλλη μια αποκάλυψη που θα κάνει η Χρυσή Αυγή Ηλείας σχετίζεται με την παρεχόμενη παιδεία που λαμβάνουν τα ελληνόπουλα από τα κέντρα ανθελληνισμού και πλύσεως εγκεφάλου -συγγνώμη εννοούσα τα σχολεία- και που θα αποδείξει περίτρανα τους στόχους της κατοχικής κυβερνήσεως.

Στο τετράδιο εργασιών της νεοελληνικής γλώσσας της Β Γυμνασίου στις σελίδες 37-38 υπάρχει ένα κείμενο με τίτλο: “Πώς θέλουμε ένα σύγχρονο σχολείο” από τη Βουλή των Εφήβων της μαθήτριας Αικ. Συγγρού, όπως μας πληροφορούν οι συγγραφείς. Κάπου στη μέση της δεύτερης παραγράφου αναφέρει μεταξύ των άλλων: “Σκοπός της (ενν. της παιδείας) είναι να καλλιεργεί την αγάπη για τη πατρίδα και το σεβασμό για τις άλλες πατρίδες. Η νοσηρή αγάπη για τη πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με τη βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας.”

BGYM

Η παρούσα έκδοση είναι του 2014 γεγονός που σημαίνει ότι αντί αυτού του λιβελογραφήματος που δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο ισχύει θα μπορούσαν να είχαν βάλει την ομιλία μιας εφήβου βουλευτού όπου κατακεραύνωνε το πολιτικό παχύδερμο, που ακούει στο όνομα Πάγκαλος και θυμόμαστε όλοι πολύ καλά όταν είχε πει τη φράση: κύριε Πάγκαλε δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.

Οι σκοποί αυτής της χούντας είναι ολοφάνεροι. Θέλουν να ξεριζώσουν τον εθνικισμό ακόμη και μέσα από τα σχολεία. Αλλά να το ξέρουν καλά… ότι και να κάνουν, όποια μέτρα και να λάβουν, θα είμαστε στους δρόμους, θα είμαστε στις πλατείες, θα είμαστε όπου χτυπά η καρδιά του ελληνισμού και αυτό ας το γνωρίζουν είναι μόνο η αρχή… Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες.

Ζήτω ο Αρχηγός
Ζήτω η αιωνία Ελλάς
Ζήτω η Χρυσή Αυγή  
Λευτέρης Π.

Advertisements