Επιτρέπεται η είσοδος, απαγορεύεται η έξοδος

LATHRO

Πως είπατε; Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και τα σύνορά μας «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Αυτό ισχύει, αλλά μόνο κατά το… ήμισυ. Δηλαδή, εις ότι αφορά την είσοδο λαθρομεταναστών, την οποία ασφαλώς και επιτρέπει η μνημονιακή Μπανανία Σαμαροβενιζελιστάν. Εις ότι αφορά την έξοδο λαθρομεταναστών από τη χώρα, εκεί είναι πολύ αυστηρή και την απαγορεύει δια ροπάλου!

Αν μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, θα διαπιστώσετε ότι είναι γεμάτη με ειδήσεις για συλλήψεις λαθρομεταναστών στα αεροδρόμια. Το… έγκλημά τους; Προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα! Ομοίως και η ιστοσελίδα του Λιμενικού είναι γεμάτη με ειδήσεις για συλλήψεις λαθρομεταναστών, στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, απ’ όπου επιχειρούν να πάνε στην Ιταλία. Εφόσον, λοιπόν, από θαλάσσης και αέρος υπάρχει αυστηρό απαγορευτικό, αυτοί οι φουκαράδες που βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ο «παράδεισος» που κάποιοι τους υποσχέθηκαν, επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα προς την Ευρώπη δια ξηράς. Και πιο είναι το πιο «τρύπιο» σημείο των συνόρων; Τα ελληνο-αλβανικά σύνορα φυσικά!

Αλλά… ατύχησαν! Διότι, το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ που… επαγρυπνεί, έστησε ολόκληρη επιχείρηση για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Όχι στην πατρίδα τους, αλλά στην… Ελλάδα! Να αν δεν πιστεύετε:

«Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με ισχυρές δυνάμεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα για την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων από το ποτάμι της Κακκαβιάς όπου συγκεντρώνονται, για να περάσουν παράνομα στην Αλβανία και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Το τελευταίο διάστημα οι Σύροι πρόσφυγες δημιούργησαν μέσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής, πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές και καλύβες από κορμούς δένδρων και κλαδιά, προκειμένου να προστατευθούν από την βροχή και το κρύο. Οι φωτογραφίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, είναι από τον καταυλισμό και σε αυτές αποτυπώνεται το δράμα που ζουν, εγκλωβισμένοι στα σύνορα, καθώς όταν περάσουν στην Αλβανία συλλαμβάνονται από την Αστυνομία και επαναπροωθούνται στα σύνορα με την Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους, οι Σύροι πρόσφυγες έχουν ένα υπηρεσιακό σημείωμα με ισχύ έξι μηνών από τις ελληνικές Αρχές, που τους απαγορεύει να κινούνται στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, περιοχές με λιμάνια που συνδέονται με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να βρουν έναν καινούργιο “δρόμο” για την Ευρώπη: τα ελληνοαλβανικά σύνορα».

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Advertisements