Η Ελλάδα στη σκιά του έμπολα

EBOLA

Σε μείζονα υγειονομικό κίνδυνο για την χώρα μας εξελίσσεται η ταχύτατη διάδοση του φονικού ιού Έμπολα, την ώρα κατά την οποία ο υπουργός Υγείας Βορίδης προσπαθεί να καλύψει την οξύτατη απειλή κάτω από ατελέσφορες συσκέψεις φορέων.

Στα πλαίσια της υποτιθέμενης αντιμετώπισης του κινδύνου από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, αποφασίστηκε κατόπιν τρίωρης συσκέψεως στην οποία συμμετείχαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, να ενισχυθεί το υγειονομικό προσωπικό στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, στα κέντρα μεταναστών καθώς και να μοιραστεί ένα ερωτηματολόγιο προς επιβάτες που φθάνουν στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Στα μέτρα αντιμετώπισης της απειλής συγκαταλέγεται και η ιδιαιτέρως «ευφυής» σύλληψη να τοποθετηθούν αφίσες στις πύλες εισόδου στη χώρα, οι οποίες αναφέρουν οδηγίες για τον ιό στα ελληνικά και στα αγγλικά! Προφανώς δηλαδή, το σχέδιο του υπουργείο Υγείας δεν εξετάζει την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να αποφευχθεί παντοιοτρόπως η εκδήλωση περιστατικού στη χώρα, αλλά αντίθετα ενημερώνει τον φορέα για τα συμπτώματα του φονικού ιού.

Ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί είτε για την αυστηρότερη αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, είτε για τους ανθρώπους των κρατικών υπηρεσιών οι οποίοι υποχρεώνονται να έρχονται σε επαφή με λαθρομετανάστες. Βεβαίως ο ανωτέρω κίνδυνος, αφορά και όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν προστατεύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που εισβάλλουν καθημερινά στη χώρα μας, δίχως κανέναν υγειονομικής φύσεως έλεγχο.

Τα νοσοκομεία επί παραδείγματι, κατακλύζονται από πλήθος λαθρομεταναστών οι οποίοι δεν έχουν υποστεί έλεγχο, εντούτοις έρχονται διαρκώς σε επαφή τόσο με το προσωπικό των νοσοκομείων όσο και με ασθενείς και συγγενικά τους πρόσωπα.

Με εκατοντάδες λαθρομετανάστες να εντοπίζονται καθημερινά σε νησιά του Αιγαίου (στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν εκείνοι οι οποίοι δεν εντοπίζονται από τις αρμόδιες αρχές), ο Βορίδης έκρινε ως ενδεδειγμένη λύση, τη διαμόρφωση τεσσάρων δωματίων σε κτίριο του θεραπευτηρίου «Αμαλία Φλέμινγκ». Αναμφίβολα, η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά αντιμετωπίζει τη διαφαινόμενη απειλή με χιούμορ και μάλιστα μαύρο.

Οι αφίσες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα είναι επίσης μέτρο προκλητικά αστείο, εκτός αν το υπουργείο Υγείας δύναται να διαβεβαιώσει τους Έλληνες πως οι λαθρομετανάστες από τις χώρες της Αφρικής έχουν γνώση μιας εκ των δύο γλωσσών, της ελληνικής ή της αγγλικής αντίστοιχα.

Σαφώς, πρόκειται περί φαιδροτήτων ενός ασόβαρου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος αφήνει τον Ελληνικό Λαό εκτεθειμένο απέναντι στον κίνδυνο του Έμπολα. Κι αν ακόμη είναι πρακτικώς αδύνατο να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, θα έπρεπε τουλάχιστον να εφαρμοσθεί ένα μελετημένο και εκτενώς οργανωμένο  σχέδιο αντιμετώπισης της απειλής για τους Έλληνες. Τουναντίον, το αντεθνικό Κράτος παίζει κυριολεκτικά τις ζωές πρωτίστως των κρατικών λειτουργών που έρχονται σε πρώτη επαφή με τους λαθρομετανάστες κορώνα-γράμματα, αφήνοντάς τους στο έλεος του Θεού.

Advertisements