Ο τζάμπας ζει – Αλέξης Τσίπρας: «Λεφτά Υπάρχουν»

TZAMPAS

Τα ’δωσε όλα ο mister Tsipras στην ΔΕΘ, διαψεύδοντας τη γνωστή ρήση «Ο τζάμπας πέθανε»! Ιδού οι προσφορές, πάρτε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε, όλα τζάμπα είναι:

1ον) Θα καταργήσει το Μνημόνιο «από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης» και θα το αντικαταστήσει με το «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης».

2ον) Θα δώσει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω το όριο της φτώχειας

3ον) Με ειδικό πρόγραμμα επιδότησης διατροφής, κουπονιών σίτισης, θα ταΐζει καθημερινά 300.000 άπορες οικογένειες.

4ον) Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, και δραστική μείωση («έως μηδενισμό») συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη

5ον) Θα χτίσει σπίτια για να μείνουν 25.000 οικογένειες (σε πρώτη φάση…) και θα επιδοτεί τα ενοίκια όσων δεν έχουν να πληρώσουν.

6ον) Θα ξαναφέρει τον 13ο μισθό (το δώρο Χριστουγέννων), στην αρχή  για 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ και αργότερα σε όλους.

7ον) Οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μετακινούνται δωρεάν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με μια ειδική κάρτα μετακίνησης.

8ον) Θα καταργήσει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και οι Έλληνες θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους.

9ον) Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους φόρος για την πρώτη κατοικία και τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.

10ον ) Θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους.

11ον) Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751€ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Και μετά… ξύπνησε!

Δύο σύντομες παρατηρήσεις:

1ον) Όσο πιο πολλά τάζει, τόσο αναξιόπιστος γίνεται…

2ον) Μ’ όλα αυτά που έταξε, να κάνει το σταυρό του (μέρα που είναι σήμερα…) να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός! Γιατί μετά τον πρώτο μήνα, βλέπω να τρώει πολύ ξύλο από τον κοσμάκη! Αλλά, μιλάμε για πολύ ξύλο!

http://ethnikismosblog.wordpress.com

Advertisements