Με τη συνδρομή της επιστήμης

08964566542

Πριν και μετά τις εκλογές, διαβάζω και ακούω τους δημοσιογραφικούς εκπροσώπους του καθεστώτος της διαπλοκής και της ρεμούλας, να απορούν τάχα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας να ενοχοποιήσουν όσους τόλμησαν να σκεφτούν έξω από τα χαζοκούτια της εργολαβικής παραπληροφόρησης.

Μα πώς λένε, ψηφίζουν Χρυσή Αυγή στις λαϊκές συνοικίες; Γιατί και στο Πέραμα και στο Κολωνάκι; Καλή απορία, αφού οι κομματικοί συνέταιροι χτίζουν επί δεκαετίες τείχη μίσους εντός του ελληνικού λαού, στρέφοντας επαγγελματικές συντεχνίες τη μια εναντίον της άλλης, με το αζημίωτο. Γιατί αν το καλοσκεφτείς, πώς αλλιώς θα υπήρχε το ΚΚΕ Α.Ε. και οι εργατοπατέρες εάν υπήρχε κοινωνική γαλήνη και εθνική συνείδηση και συνεργασία; Πώς θα έκλειναν οι ελληνικές βιομηχανίες και πώς θα κατασκευάζονταν κομματικοί πελάτες; Πώς θα πετάγονταν στα σκουπίδια τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και πώς θα εξαρτώντο οι έλληνες αγρότες από την ΕΕ;

Κι επειδή σκοπίμως αποσιωπούν τα εμφανή οξύμωρα, όπως για παράδειγμα, γιατί η συμπαθεστάτη Lady 2004 στηρίζει Σύριζα και γιατί ψηφίζουν δήμαρχο του Antarcia στο ευγενές Χαλάνδρι, να πληροφορήσουμε τους ευρισκομένους μακράν της ελληνικής πραγματικότητος μεγαλοδημοσιογράφους των megaλων καναλιών ότι μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, έχει μιαν άλλη απορία.

Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να ψηφίζει ακόμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς αυτές οι τραγικές για την Ελλάδα κομματικές αγέλες μπορεί να μεταμφιεστούν; Πώς είναι δυνατόν ένας λαός που πριν λίγα χρόνια κατέβαινε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και πολύμηνες απεργίες για λιγότερο επαχθή μέτρα, να κάθεται τώρα αμέτοχος και να ανέχεται την υποτίμηση της ζωής και της νοημοσύνης του; Πώς είναι δυνατόν τα θύματα της κρίσης των πολιτικών, να απέχουν από τον αγώνα για την ανατροπή τους;

Μια εξήγηση είναι πως όλο και κάποιο λέρωμα έχει η φωλιά τους, όλο και κάποιο ρουσφέτι τους δένει ή όλο και κάτι περιμένουν. Άλλες λογικές εξηγήσεις είναι η απάθεια που προκάλεσε η τακτική του «σοκ και δέος» κατά την υλοποίηση των κυμάτων της επίθεσης ξένων τοκογλύφων και εγχώριων συνεργατών τους, και η απενεργοποίηση της σκέψης των ελλήνων με τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανάδικα, και τα δελτία μνημονιακής προπαγάνδας.

Πέραν αυτών των πιθανών αιτίων, μια καλή απάντηση έδωσε πρόσφατα γνωστός μου ιατρός. Κι επειδή αυτοί που σχεδιάζουν τις επιθέσεις και εναντίον του Έθνους και εναντίον της Χρυσής Αυγής, έχουν μακράν προϊστορία στις ψυχολογικές επιχειρήσεις, την βρίσκω λογική και πιθανή. Συζητούσαμε γιατί λαοί με λιγότερες αναλογικά συνέπειες της τεχνητής οικονομικής κρίσης είχαν πιο μαζικές αντιδράσεις, όταν μου ανέλυσε «το σύνδρομο της που***ας».

Ο προστάτης την εκδίδει όπου θέλει, της παίρνει τα λεφτά, και στο τέλος τη δέρνει κιόλας. Κι αυτή ξαναγυρίζει και τρέχει από πίσω του και τον παρακαλεί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα και τους πολίτες οι οποίοι είτε ψήφισαν κρατικοδίαιτα και παρακρατικά μορφώματα, είτε απείχαν από τις διαδικασίες, διεκδικώντας το δικαίωμα στην αδιαφορία και την συνενοχή.

Οσονούπω η κυβέρνηση μειοψηφίας θα λάβει νέα μέτρα. Τα μπάνια του λαού δεν σώζουν κανένα από την λαίλαπα της νέας μνημονιακής επίθεσης. Άγνοια δεν δικαιολογείται. Εθνικές εκλογές έρχονται. Οι εθνικιστές δεν θα αφήσουν τους πολιτικούς «προστάτες» να σκοτώσουν την Ελλάδα.

Η ΟΧΙΑ / εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Advertisements