Έρευνα-χαστούκι προς «αντιρατσιστές»

432989759004

Πειράματα με 40 μωρά ηλικίας 15 μηνών, διαφορετικών εθνικοτήτων και χρώματος, έκαναν ειδικοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Οι ειδικοί επιστήμονες μελέτησαν τις αντιδράσεις των παιδιών ενώ τους μοίραζαν παιχνίδια. Οι διανομείς ήταν δύο ενήλικες, εκ των οποίων ο ένας διένειμε δίκαια τα παιχνίδια, ενώ ο άλλος μεροληπτούσε. Το 70% των βρεφών επέλεξε να παίξει με τον ερευνητή που έκανε τη δίκαιη μοιρασιά των παιχνιδιών.

Οι ερευνητές επανέλαβαν το τεστ, αυτή τη φορά όμως ευνοώντας ένα μωράκι από την Ασία εις βάρος ενός λευκού. Τότε τα μωρά άλλαξαν συμπεριφορά και έπαψαν να προτιμούν τον «δίκαιο» ερευνητή, ακολουθώντας το αίμα τους, που υπαγορεύει την εύνοια σε ανθρώπους της ίδιας εθνικότητας και των ίδιων χαρακτηριστικών με μας.

Τα βρέφη ήταν ελαστικά στην αδικία όταν ευνοούνταν τα ίδια, ενώ για την επιλογή του συμπαίκτη τους συνυπολόγιζαν το χρώμα και τη φυλή του.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Τζέσικα Σάμερβιλ που συμμετείχε στη έρευνα «αν τα μωρά ενδιαφέρονταν για δικαιοσύνη, θα επέλεγαν πάντα τον δίκαιο ερευνητή. ‘Έδειξαν πάντως ότι τους απασχολούν οι συνέπειες στα μέλη της ομάδας των ομοίων τους».

Αυτοί είναι οι νόμοι της φύσεως, τους οποίους κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν να αγνοούμε, προς χάριν της Παγκοσμιοποίησής τους!

http://ethnikismos.net

Advertisements