Ο Αγώνας της Ελευθερίας συνεχίζεται

PYRGOS-1821

Κατάμεστα για ακόμα μια φορά, ήταν τα γραφεία της Τ.Ο Πύργου το Σάββατο 22 Μαρτίου, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία για την Εθνεγερσία του 1821, από τον συναγωνιστή Νίκο Παρασκευόπουλο.

Αφού ο συναγωνιστής έκανε μια εκτενή αναφορά, για το πώς  ξεκίνησε η Επανάσταση, συγκίνηση, προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους, όταν ο συναγωνιστής ανέγνωσε τα λόγια των ηρώων της Επανάστασης, δίνοντας μας ελπίδα και δύναμη, παρομοιάζοντας τα λόγια, της τότε υποδουλωμένης Πατρίδας από τον τουρκικό ζυγό, με τα λόγια όλων των Ελλήνων Εθνικιστών της σύγχρονης οικονομικής υποδούλωσης των Ελλήνων από τους ξένους τοκογλύφους και ανθέλληνες.

Μερικά από τα λόγια ήταν:

«Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς σε ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…» (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

«Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…» «Ως μία βροχή έπεσεν εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί μας και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση…». (Θ. Κολοκοτρώνης)

«Εγώ, η φαμίλια μου, τα’ άρματά μου, ό,τι έχω είναι για την Ελλάδα». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

«…Τούτο παρακαλώ να τους παραγγείλετε να πράττωσιν εις το εξής, παριστάνοντες εις αυτούς, ότι πολεμούν όχι μόνον υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως». (Αδ. Κοραής προς Γ. Κουντουριώτην, 1824)

Τέλος ο συναγωνιστής τόνισε πως σαν Έλληνες μπροστάρηδες στον αγώνα που πραγματοποιείται είμαστε εμείς οι Χρυσαυγίτες, που με υπερηφάνεια, θάρρος, τόλμη και Πίστη στον Αρχηγό μας και στο Κίνημα συνεχίζουμε την μάχη για την λευτεριά από τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους.

Ως είθισται, η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Advertisements