«Ναι σε όλα» και μέσα σε όλα

KATRINIS25

Έναν πρώην βολευτή του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», ανέδειξε ξανά στο προσκήνιο το κλεπτοκρατικό τόξο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από εισήγηση της υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή, την τοποθέτηση του Ηλείου Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Έναν πρώην βουλευτή του κλεπτοΠΑΣΟΚ που ο Ηλειακός λαός τον έστειλε με την ψήφο του στο πυρ το εξώτερον, μια και στην κοινοβουλευτική του θητεία 2007-2012 ουδέποτε ασχολήθηκε με τα προβλήματα του νομού Ηλείας.

Μάλιστα το 2009 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας γιατί κατηγορήθηκε για πλαστογράφηση εγγράφου, το οποίο πιστοποιεί την παραίτησή του από τη θέση οδοντιάτρου του ΙΚΑ, ώστε να είναι νομίμως υποψήφιος στις εκλογές του 2007. Μετά την πρώτη εκλογή του, κατετέθη μήνυση από συνυποψηφίους του, οι οποίοι γνώριζαν από πρώτο χέρι πως ποτέ δεν υπέβαλε παραίτηση, ως ορίζει ο νόμος, πως κανένα έγγραφο παραίτησής του δεν έφθασε ποτέ στο ΙΚΑ και πως κατά τη διάρκεια του επίμαχου διαστήματος πληρωνόταν κανονικά από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Αν και στην αρχή ισχυριζόταν πως δεν ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί, στη συνέχεια άλλαξε τακτική, πλαστογράφησε έγγραφο και το κατέθεσε ως αποδεικτικό παραίτησης. Στη μήνυση που κατετέθη εναντίον του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, εκτός των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβάνονται και δύο γραφολογικές εξετάσεις δια των οποίων καθίσταται απολύτως σαφές πως η υπογραφή δεν είναι αυτή του βουλευτή. Τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε την άνοιξη του 2008 η τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Έξαλλος, τάχα, ο κ. Κατρίνης κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή, ζητώντας 2 εκατ. ευρώ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και μετά από τη νόμιμη διαδικασία, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άρση της ασυλίας του, που θα έπρεπε να εξεταστεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου. Η επιτροπή ανέβαλε για άλλη συνεδρίαση την εξέταση της υπόθεσης η οποία πότε δεν πραγματοποιήθηκε. Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει επιδείξει «μεγάλο ζήλο» στη διαμόρφωση των συνθηκών «προστασίας» του από τον κομματικό μηχανισμό και αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ηλεία. Κουμπάρος της Μιλένας Αποστολάκη, διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και ιδιαίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Advertisements