Οι ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ πολέμιοι της Εθνικής Μνήμης

IMIA96

Την ίδια ώρα που η εθνομηδενιστική κυβέρνηση της ΝΔ «τιμά» την μνήμη των τριών νεκρών Αξιωματικών στα Ίμια, στην πραγματικότητα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ασελγήσει πάνω στην μνήμη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το βιβλίο της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, το οποίο με τον τρόπο που αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων, δημιουργείται η εντύπωση πως οι βραχονησίδες είναι αμφισβητούμενες ως προς την ελληνικότητά τους και ουσιαστικά υιοθετείται η τουρκική θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Για την ακρίβεια, στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, έκδοση 2013, στην ενότητα 58 (σελίδα 163) με τίτλο «η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή (1989-2011)» γράφονται επί λέξει τα εξής, αναφερόμενοι στο σκηνικό των Ιμίων: «Την ίδια εποχή με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις». Πέρα του ότι τα Ίμια αποτελούνται από δύο βραχονησίδες και όχι από μία, είναι φανερό ότι στο κείμενο αυτό δεν αναφέρεται ότι τα Ίμια είναι ένα έδαφος στο οποίο αναμφισβήτητη κυριαρχία έχει η Ελλάδα, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι είναι μια διεκδικούμενη περιοχή. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που υποστηρίζει η Τουρκία…

Ακόμη χειρότερα, όμως, είναι η φράση «η κρίση αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις», καθώς βάζει στην ίδια κλίμακα την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από τα χωρικά μας ύδατα, στα οποία βρίσκονταν παράνομα, με την εθνική προδοσία που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, με την υποστολή Σημαίας από Ελληνικό έδαφος και την απόκρυψη των πραγματικών συνθηκών του θανάτου (δολοφονίας) των τριών Ελλήνων Αξιωματικών. Εννοείται, φυσικά, πως τα ονόματα των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού δεν υπάρχουν γραμμένα στο βιβλίο. Λες και δεν έγινε η πτώση (κατάρριψη) του ελικοπτέρου, με συνέπεια τον θάνατο των Ελλήνων Αξιωματικών. Τα παιδιά «δεν πρέπει» να μάθουν τα ονόματά τους, πολύ περισσότερο κάτω από ποιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους.

Αυτό που «πρέπει» να μάθουν είναι ο πολυπολιτισμός και ο εθνομηδενισμός, τα οποία σε αφθονία προσφέρουν τα σχολικά βιβλία, εξοβελίζοντας πλήρως τον Πατριωτισμό από τις καρδιές των Ελλήνων. Την στιγμή που η αδίστακτη κυβέρνηση του Μνημονίου χρησιμοποιεί ακόμη και τους συγγενείς των νεκρών Αξιωματικών για τα φτηνά προεκλογικά της παιχνίδια, εκδίδει σχολικά βιβλία τα οποία βάναυσα κακοποιούν την Ιστορική Αλήθεια και φτύνουν πάνω στην Μνήμη των Τριών νεκρών Αξιωματικών.

Ντροπή και αίσχος, λοιπόν, στην εθνοπροδοτική κυβέρνηση Σαμαρά που με κάθε τρόπο δείχνει την αληθινή ποιότητα του χαρακτήρα της.

Γιώργος Μάστορας

Advertisements