Οι τραπεζίτες είναι η δυστυχία μας

Η Ελλάδα είναι χωμένη μέσα στον τραπεζικό βόθρο και πληρώνει μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, χρήματα για να κλείσει την μαύρη τρύπα που δημιούργησε η κλοπή των τραπεζιτών και την οποία έντεχνα αποδίδουν στην κρίση, πάντα βέβαια με την συμμετοχή η την κάλυψη σχεδόν όλων των πολιτικών της χώρας! Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, γινόταν ό,τι γίνεται με τις τράπεζες στο σύστημα της ελληνικής τραπεζοκλεπτοκρατίας.

Δίνονται δάνεια χωρίς εγγυήσεις σε διάφορους, τα οποία πολλές φορές καταλήγουν σε θαλασσοδάνεια. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν πως θα συνέβαινε. Άρα δεν είναι μία ακόμη πτώση απ τα σύννεφα.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το πως εξελλίσονται τα τραπεζικά σκάνδαλα. Όποιο παρακολουθεί το ρεπορτάζ θα έχει ήδη καταλάβει πως δεν υπάρχει διαλεύκανση τραπεζικού σκανδάλου αν δεν θέλει να δώσει στοιχεία ο Προβόπουλος!

Απόδειξη πως καμιά όμως από τις υποθέσεις που αφορούν την Πειραιώς, το ξεπούλημα της ΑΤΕ, τα δάνεια Βγενόπουλου σε ανθρώπους που έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις δικές τους επιχειρήσεις, δεν έχουν προχωρήσει.

Στην περίπτωση απ ό,τι φαίνεται του ΤΤ, τα στοιχεία δόθηκαν, καίγοντας συγκεκριμένους εμπλεκόμενους.

Στην υπόθεση όμως του Βγενόπουλου και της Marfin, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δώσει στοιχεία για τα 700 εκατομμύρια -για παράδειγμα- που δόθηκαν ως δάνεια από την Marfin στον εφοπλιστή Ζολώτα, χωρίς εγγυήσεις, για να αγοράσει μετοχές του ίδιου του ομίλου Βγενόπουλου.

Η Τράπεζα της Ελλάδας επίσης, όπως και οι εισαγγελείς, δεν έχουν εξετάσει την καταγγελία από τις κυπριακές αρχές, ότι ο Σάλλας αγόρασε το ελληνικό κομμάτι Κυπριακής Τράπεζας με ποσό μικρότερο από αυτό που χρωστούσε ο ίδιος στην Τράπεζα.

Κανένας Έλληνας εισαγγελέας, και φαντάζομαι ούτε η ΤΤΕ, δεν εξέτασε τις αποκαλύψεις του Reuters πως η οικογένεια Σάλλα αγόραζε με δάνεια της τράπεζας Πειραιώς κτίρια τα οποία μεταπουλούσε στην ίδια την Τράπεζα μέσω παρένθετου προσώπου σε πολλαπλάσιες τιμές.

Δεν υπάρχει σκάνδαλο μιας Τράπεζας, αλλά ενός συστήματος διαπλοκής και κλεπτοκρατίας που ευνοείται και συγκαλύπτεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτή είναι το σκάνδαλο.

Είναι το σύστημα που κρατά διασωληνομένα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης με συνεχή δάνεια, διαφημιστικές δαπάνες και χρηματισμό πολιτικών και δημοσιογράφων, αλλά αρνείται να διασώσει και να χρηματοδοτήσει τις παραγωγικές διαδικασίες στη χώρα.

Δίνει 110 εκατομμύρια στο Mega και άλλα τόσα στο ΔΟΛ, αλλά κατάσχει σπίτια και επιχειρήσεις για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Και να εξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε: Η εξέλιξη της έρευνας που αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι θετική όπως και κάθε άλλη έρευνα που οδηγεί στον πυρήνα της διαφθοράς.

Είναι ξεκάθαρο όμως πως τα πρόσωπα που διοικούσαν το Ταμιευτήριο δεν λειτουργούσαν χωρίς πολιτικές εντολές.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η έρευνα και οι αποκαλύψεις θα φτάσουν ως τους εντολείς. Οψόμεθα.

Advertisements