Σβήνουν την Ολυμπιακή Φλόγα

OLYMPIA-FLOGA

Με το καλωσόρισμα του νέου έτους τα πρώτα κακά μαντάτα έρχονται για τον νομό Ηλείας και συγκεκριμένα για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος κάποιοι επιχειρούν να μην ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία.

Μια επιστολή που έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήρθε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και να φέρει τον προβληματισμό στα μέλη της. Με τη συγκεκριμένη επιστολή η ΔΟΕ ενημέρωνε την Ελλάδα ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους Αγώνες Νεότητας, να μην ανάψει ποτέ δηλαδή η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να μειωθεί το κόστος των Κινέζων διοργανωτών.

Και να ΄ταν μόνο αυτό; Από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια παρόμοια τελετή κάπου στη Κίνα με μια φλόγα που θα ανάψει με νέους κανόνες και βέβαια δε θα έχει καμία σχέση με εκείνη της Αρχαίας Ολυμπίας. Το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ ότι αρχικά φαίνεται και ανάλογος είναι ο προβληματισμός και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μια πιθανή διακοπή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας από τον πιο επίσημο φορέα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης μπορεί να ανοίξει την πόρτα για τη μόνιμη κατάργησή του παραδοσιακού τρόπου με όλα τα συνεπακόλουθα που θα είναι δραματικά για τον πολιτισμό τον τουρισμό και τον αθλητισμό της Ελλάδας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της προδοσίας των δοσιλογικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, σε συνεργασία με την ανυπαρξία των τοπικών αιρετών δημοτικών αρχών, που για το μόνο το όποιο αρέσκονταν όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι παχυλοί μισθοί, οι μίζες και τα θεαθήναι, αδιαφορώντας για το μέλλον αυτού του τόπου. Προδίδουν και ξεπουλούν ότι πιο Ιερό και αγνό παρέμεινε σε τούτο εδώ τον Ιερό τόπο της Ολυμπίας, καθώς και την σεμνή τελετή που πραγματοποιείται στην Ιερή Άλτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία, και το παγκόσμιο κύρος της Πατρίδας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΛΕΙΑΣ

Advertisements