Σαμαράδες και Τουρκαλάδες


Μια ακριβώς ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι κοινοπραξία (Μπόμπολα, Κόκκαλη κ.λπ.) αναλαμβάνει την κατασκευή του ισλαμικού τζαμιού στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπουλέντ Αρντίς, είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, πως… λυπάται την Αγιά Σοφιά και γι’ αυτό θέλει να τη δει να λειτουργεί και πάλι ως τζαμί:

«Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία. Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες. Είμαι πολύ ευτυχής για τη μετατροπή δύο άλλων πρώην ναών, της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και τη Νίκαια, σε τζαμιά».

Ούτε… καζάν-καζάν (μισά-μισά), όλα δικά τους τα θέλουν οι Τουρκαλάδες! Και βέβαια, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και ομολογουμένως την κάνουν πολύ καλά. Εμείς τι κάνουμε, είναι το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, όσο συνεχίζουμε με Βενιζέλους και Σαμαράδες, θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα ακούσουμε να μας καλεί η φωνή του… μουεζίνη. Στην πρώην εκκλησία της γειτονιάς μας, που θα έχει εν των μεταξύ μετατραπεί σε… τζαμί!

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Advertisements