Νεκρική σιγή στη ΝΔ για την αποκάλυψη της σκευωρίας

Μία περίεργη σιωπηρή καταχνιά έχει σκεπάσει την Συγγρού μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που επεφύλαξε για αυτούς η συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Θα περίμενε κανείς η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει στις αποκαλύψεις για σχέσεις εν ενεργεία υπουργών με τους ψευδομάρτυρες που την βοήθησαν στις πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όμως φευ, απάντηση δεν υπήρξε καμία, γιατί προφανώς η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει την αλήθεια αυτών των αποκαλύψεων και δεν μιλάει για να μην γίνει περαιτέρω ρεζίλι.

Αντί για απάντηση η Συγγρού έδωσε «γραμμή» στα κανάλια και τις εφημερίδες να αποσιωπήσουν τα επίμαχα ντοκουμέντα, μπας και γλιτώσουν λίγο ρεζίλεμα. Και τα ΜΜΕ, έχοντας προσφάτως πάρει «τσάμπα άδειες» για την είσοδο τους στην «ψηφιακή εποχή», υπάκουσαν και έτσι οι αποκαλύψεις δεν παρουσιάστηκαν σε κανένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ούτε έγιναν «πρώτο θέμα» σε κάποια εφημερίδα.

Φυσικά σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι η σιωπή ήταν πολύ ηχηρή και περιείχε πολλές «απαντήσεις», στα πρότυπα της λαϊκής ρήσεως «η σιωπή μου προς απάντηση σου». Κοινώς η «μούγκα» που έπεσε στην Νέα Δημοκρατία μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους, που δεν αποκλείει ο ένας τον άλλο. Πρώτον ότι δεν έχουν κάτι να πουν για τις αποκαλύψεις, γιατί αυτές «καίνε» και τους ίδιους και την στημένη υπόθεση με την οποία διεξάγουν πολιτικές διώξεις. Δεύτερον ότι υποψιάζονται τον κυκεώνα των επερχόμενων αποκαλύψεων και ανησυχούν.

Advertisements